Pomladni koncert Godbe Domžale – Muzikal tako in drugače

Fotostudio Majhenič

Tudi spomladi Godba Domžale izvede samostojen projekt. Če je lani napolni dvorano s projektom ”Godba v gibanju”, bodo letos ”podlegli” trendu muzikala, ki čedalje bolj prodira na slovenske odre. Samostojno in z vokalnimi solisti bodo v celovečernem koncertu približali bolj in manj znane napeve iz muzikalov.


 

Ste vedeli, da je Godba Domžale stara že 134 let? No, k sreči jo sproti pomlajujejo, tako da še vedno odlično zgleda in je polna energije. Vso energijo godbenice in godbeniki vlagajo v različne vaje, najraje pa seveda v nastope. Danes sodi Godba Domžale v najvišjo, umetniško skupino slovenskih godb, v zadnjem obdobju pa je postala vešča show programa, kar poimenujemo tudi godba v gibanju. Godbenice in godbenike se lotevajo stilno zelo raznolikih glasbenih izzivov, kar dokazuje pregled zadnjega leta in pol: sodelovali so kot orkester pri več kot dvajsetih ponovitvah muzikala Annie, posneli so zgoščenko s solistom na evfoniju Lukom Einfaltom, se udeležili večdnevnega festivala v Španiji, s koncertom filmske glasbe otvorili kino na prostem, popolnoma napolnili domžalsko športno dvorano s pomladnim in novoletnim koncertom, sodelovali z drugimi godbami v Domžalah, Trzinu in v Laškem, ter poročili in ob jubilejih praznovali s kar nekaj godbenicami in godbeniki. Na leto tako zabeležijo več kot 45 različnih nastopov.

Najstarejša podeželska godba na nekdanjem Kranjskem pa se ponaša tudi z najstarejšim godbenim domom na slovenskih tleh, ki je bil slovesno odprt že leta 1929. To je bil tudi prvi godbeni dom na ozemlju takratne Jugoslavije. Danes v njem živi domžalski Slamnikarski muzej in seveda celotno delovanje Godbe Domžale z dirigentom Damjanom Tomažinom.

Vabijo vas, da se jim pridružite na facebook profilu in na spletni strani, najbolje pa bo, če jih ujamete kar v živo. Če ne prej, na koncertu muzikalov.