Preden se ODLOČIŠ

BEFORE YOU SAY YES4-stran001 mala si

Kako se soočiti z vodenjem kulturnih projektov 

AMATEO KONFERENCA, 10. 5.-11. 5. 2018, Cankarjev dom, Ljubljana 

Glavna tema letošnje Amateo konference, ki jo Evropska mreža za aktivno participacijo v kulturi Amateo organizira že deseto leto zapored, je Kako se soočiti z vodenjem kulturnih projektov 

Program konference odgovarja na vprašanja kako organizirati in voditi  uspešen kulturni dogodek. Konferenca se  osredotoča na vas, ki skrbite, da so umetniški dosežki ustrezno predstavljeni javnosti. Vodenje kulturnih projektov je večplastno – od pridobivanja sredstev do vodenja sodelavcev, upravljanja dogodka in njegove promocije . Gre za  zahtevne naloge, ki jim v ljubiteljski kulturi posvečamo premalo pozornosti in zato vedno znova odkrivamo načine, kako se uspešno soočiti z njimi.  

Register-Now-Button-useprijava

 


Organizirate koncert, razstavo, gledališko predstavo ali obletnico vašega kulturnega društva? 

Konferenca Preden se odločiš! – Menedžerski izzivi v ljubiteljski kulturi – je namenjena vam, ki se ukvarjate z organizacijo kulturnih dogodkov in si želite, da bi bili vaši ustvarjalni dosežki tudi opaženi. 


Preden se ODLOČIŠ – program


Program je zasnovan tako, da boste prvi dan konference spoznali različne pasti, ki se jim morate izogniti, in trike, s katerimi si lahko olajšate delo. Predvsem pa se boste seznanili s ključnimi nalogami, brez katerih bo vsaka, še tako izjemna predstava, ostala neopažena. Čez organizacijsko temo nas bo vodila Reka Balog, vodja programa in mednarodna izvršna direktorica Pannonske filharmonije v Pécsu, Madžarska.  

V nadaljevanju si bomo v gledališču Glej ogledali nekaj uspešnih kulturnih projektov, ki jih organizacija Amateo predstavlja kot Pionirske projekte 

Po zaključku programa prvega dne vas vabimo, da se nam pridružite na otvoritvi Tedna ljubiteljske kulture, ki bo 10.5.2018 ob 19.00 v Prešernovem gledališču Kranj. Ob tej priložnosti bo prvič podeljena tudi Evropska Amateo nagrada, ki je namenjena inovativnim kulturnim projektom v ljubiteljski kulturi. 


Program drugega dne je fokusiran na strategije spletnega komuniciranja. Z  nami bo Vuk Ćosićspletni umetnik in internetni poznavalec, ki je vodil komunikacijsko strategijo Rijeke, Evropske prestolnice kulture 2020. Sledila bo predstavitev praktičnih primerov uspešnega spletnega komuniciranja.  

V zadnjem delu programa se bomo posvetili pereči temi vseh kulturnih organizatorjev – kako pridobiti sredstva za kulturni projekt   in kako v našo sredino privabiti ljudi, ki so pripravljeni finančno podpreti kulturo in umetniško ustvarjanje. Z nami bo mag. Livija Rojc Štremfeljvodja menedžmenta pridobivanja sredstev, ki bo osvetlila področje pridobivanja sredstev za kulturne projekte. 


Sodelovanje na konferenci pa je tudi priložnost, da spoznate in izmenjujete izkušnje z ljudmi iz več kot 30 organizacij v ljubiteljski kulturi iz cele Evrope. 

Vabimo vas, da se nam pridružite 10. in 11. maja 2018 v Cankarjevem Domu v Ljubljani. 

Konferenco Amateo v okviru projekta Art Takes Part organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, v sodelovanju s Cankarjevim domom in ob podpori programa Kreativna Evropa. 


Kotizacija za udeležbo na dvodnevni konferenci Amateo znaša 80,00 €. Za udeležence iz Slovenije polovico kotizacije krije Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Za udeležence iz Hrvaške polovico kotizacije krije Hrvatski Sabor Kulture. 

 

Register-Now-Button-useprijava

Prijave zbiramo do 5. maja 2018. 


Dodatne informacije: 

Marjeta Turk, JSKD, +38612410524, marjeta.turk@jskd.si 

Jan Pirnat, JSKD, +38612410528, jan.pirnat@jskd.si