Koncert Zaigrajmo pesnike na Gverilski čitalnici Radovljica

Pravi rokerski dogodek za vse, ki prisegajo na glasbeno raznovrstnost in na čudovita besedila, ki so jih (najbrž) prav za nas skozi zgodovino ustvarili slovenski pesniki. Izvedba Tria D’vaja dokazuje, da slovenska pesem ni “za žile rezat”, ampak v sebi nosi dovolj hudomušnega in nagajivega, da se jo da ob sodobnejših notah, kot so jih pisali v času nastajanja besedil, prav lepo poslušati in se ob marsikateri pesmi tudi pozibati.

Boštjan Soklič in Andrej Kokot sta pri Društvu prava beseda v letu 2015 splavila projekt Zaigrajmo pesnike, v katerem sta na domiseln način predstavila Franceta Prešerna, Dragotina Ketteja, Josipa Murna Aleksandrova in Andrejevo protestno pesem. Dobršen del teh predstavitev je glasba, ki jo kot Trio D’vaja letos združujeta v temeljitem koncertnem dogodku – Koncert Zaigrajmo pesnike.

Premierno uprizoritev Koncerta Zaigrajmo pesnike bomo imeli priložnost spremljati ob zaključku letošnje prve sezone radovljiške Gverilske čitalnice v Radovljici. V Kavarni Prešeren, kjer je delovala od oktobra do maja.