Tedni ljubiteljske kulture > Novice 2018 > BLIŽA SE PETI TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE

BLIŽA SE PETI TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE

BLIŽA SE PETI TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE
USTVARJALCE VABIMO, DA SE NAM PRIDRUŽIJO TUDI LETOS!

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) v sodelovanju z občinami in lokalnimi skupnostmi tudi letos vabita vse ustvarjalce, umetnike, kulturna društva in zveze, šole, vrtce, knjižnice, galerije in druge ustanove, da se s svojim dogodkom prijavijo na Teden ljubiteljske kulture (TLK), ki bo letos potekal med 11. in 20. majem 2018. TLK je vseslovenska akcija, namenjena predstavitvi ustvarjalnosti v sodobni družbi. Letos bo potekala že petič, doma in med Slovenci v sosednjih državah pa se bo zvrstilo več kot tisoč kulturnih dogodkov. Ker letos obeležujemo Evropsko leto kulturne dediščine,  bo tokrat v ospredju folklorna dejavnost.

JSKD in ZKDS vabita vse ustvarjalce, da se s svojim kulturnim programom priključijo prazniku ljubiteljske kulture. Dobrodošli so vsi, tudi tisti z manjšimi projekti, kot so javna vaja ali dan odprtih vrat. Svoje dogodke lahko prijavijo na spletni strani www.tlk.jskd.si, kjer bodo objavljeni v TLK dogodkovniku – tako bodo kot del TLK promovirali svoje ustvarjalno delo.

Otvoritvena slovesnost TLK bo potekala na predvečer začetka TLK, v četrtek, 10. maja 2018, ob  19.30 uri, v Prešernovem gledališču Kranj, kjer bo režiser Matjaž Šmalc na odru prepletel motive iz del Ivana Cankarja ter elemente folklorne dejavnosti in a capelle, pod skupnim naslovom Vse gre v tri Cankarje.

Tema letošnje okrogle mize, ki sodi v samo osrčje TLK in se bo tudi tokrat odvila v Cankarjevem domu, bo posvečena sodobnim izzivom na področju folklorne dejavnosti, organizatorji pa so jo naslovili kar z: Česa nas je strah? JSKD obljublja zanimive goste in vročo debato.

TLK se bo že tradicionalno zaključil  v Novi Gorici z Vizijami, festivalom mladinske ustvarjalnosti, ki združuje mladinske gledališke, lutkovne in rock skupine ter najboljše mladinske literate in fotografe.

TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE NAGRAJUJE
Dobitnik nagrade TLK Kukalo za najboljšo fotografijo prejme vikend paket za 2 osebi v Termah 3000 Moravske toplice, dobitnik nagrade TLK Kukalo za najboljšo pesem pa vikend paket za 2 osebi v Zdravilišču Radenci. Izmed vseh prijavljenih dogodkov pa bo izžreban dobitnik vikend paketa za dve osebi, ki ga poklanjajo Terme Olimia. Vse o nagradnih akcijah najdete na spletni strani TLK.

 

Dodatne informacije:
Urška Bittner Pipan, programska vodja TLK
urska.bittner@jskd.si