Trznfest: Anavrin

Petek, 15.5.2015 ob 23.00 uri
Športni stadion pri OŠ Trzin, v primeru dežja v Kulturnem domu Trzin

Vstop prost!
Anavrin je skupina petih glasbenikov, katerih poslanstvo je uresničitev glasbenih potencialov in prenos sporočila preko glasbe in besedil. Skupino sestavljajo Damir Lisica (glas), Jure Golobič (kitara, glas), Anej Kočevar (bas, glas), Leon Kolenc (kitara, glas) in Matej Selan (bobni). Do sedaj so si izkušnje nabirali tudi s sodelovanji s kopico priznanih imen na vseh področjih glasbene produkcije, kot so: The Stroj, Lačni Franz , Gušti, Adam …
Anavrin ustvarjajo avtorsko glasbo, pri kateri gre za inovativni pristop k ustaljenim rock obrazcem po glasbeni strani in rahlo spogledovanje pop lirike s poetičnimi parolami v besedilih.
Anavrin so izdali tri studijske albume, odigrali preko 400 koncertov v Sloveniji in tudi izven naših meja, v Avstriji, Italiji, Madžarski, Srbiji in na Hrvaškem, kjer so si na Radar festivalu leta 2006, delili oder s svetovno priznanimi glasbenimi skupinami: Placebo, Queens Of The Stone Age, Kaiser Chiefs. Med pomembnejše prelomnice v njihovem delovanju sodi tudi snemanje drugega albuma Atopic v Londonu. Na povabilo angleških producentov (Anna Roca, Aaron Maguire in Duncan Sturrock) so se fantje leta 2008 odpravili v London, v studiu SAE Engineering, kjer so posneli polovico materiala za drugi album, ki je po svojem zvoku nakazal nove smernice v razvoju skupine. Njihov najnovejši izdelek je tretja plošča z naslovom Domina, ki je izšla marca lani v samozaložbi. Produkcija in celotna zvočna podoba plošče pa sta plod dela članov Anavrin. Trenutno poteka koncertna promocija, v okviru katere bo skupina obiskala številne odre po Sloveniji,Srbiji in tudi Španiji.