Zvoki poletja – koncert ob svetovnem dnevu glasbe

Komorni orkester in pihalni kvintet Stretto se bosta ponovno združila na koncertu klasične glasbe z naslovom Zvoki poletja, ki bo osvetlil 16. junij 2024, na gradu Grm v Novem mestu. Gre za tradicionalni poletni koncert ob svetovnem dnevu glasbe, ki ga novomeško glasbeno društvo poklanja vsem meščanom in turistom, ki obiščejo Novo mesto. Gostje bodo vrhunski glasbeniki iz Slovenije, Avstrije, Grčije, Hrvaške in Srbije ter solistki Lara Hrastnik na harfi in solo pevka Eva Koprivšek Petkovšek. Nastopili bodo v sodelovanju s člani Glasbenega društva Stretto, kjer sodelujejo redni člani Slovenske filharmonije, Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in SNG orkestra Maribor.

Dogodek ima dva namena: širjenje kvalitetne glasbe med prebivalstvo ter vključevanje in vzgoja mladih, neuveljavljenih glasbenikov.

Prvi namen je posvečen širjenju glasbene kulture med širši krog ljudi. Verjamemo, da je dostop do kvalitetne glasbe izjemno pomemben za duhovno in kulturno obogatitev skupnosti. Z organizacijo koncertov klasične glasbe in združevanjem različnih glasbenih elementov želimo občinstvu ponuditi edinstveno izkušnjo ter hkrati prispevati k dvigu ravni glasbene kulture v našem okolju.

Drugi pomemben cilj naših projektov je vključevanje in vzgoja mladih, neuveljavljenih glasbenikov. Z vključevanjem mladih talentov v naše dogodke jim omogočamo pridobivanje dragocenih izkušenj in jim nudimo priložnost za razvoj njihovega glasbenega potenciala. Verjamemo, da je podpora in mentorstvo ključno za uspeh mladih umetnikov, zato se trudimo ustvariti okolje, kjer lahko razvijajo svoje talente in se uveljavljajo v glasbeni skupnosti.

Kaj pričakovati? Lahko si ogledate posnetek lanskoletnega koncerta.

Vstopnine ni, zaželeni so prostovoljni prispevki za nadaljevanje dela Glasbenega društva Stretto.

Prisrčno vabljeni!