RISANJE in GRAFIKA za mladino

LIKOVNE TEHNIKE: Pri risanju udeleženci spoznavajo prostorske ključe, osnove konstrukcijskega risanja in viziranja. Rišejo preproste predmete, tihožitje in figure po živem modelu. Spoznavajo se z grafičnimi tehnikami visokega in globokega tiska. Za matrice uporabljajo preproste materiale iz vsakdanjega življenja.

MENTORICI: mag. Nataša Mirtič, akademska slikarka in grafičarka ter Ema Maznik Antić, akademska slikarka

Nataša Mirtič je diplomirala na oddelku za slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Zaključila je tudi magistrski študij grafike pri prof. Lojzetu Logarju. Po opravljenem pedagoško-andragoškem izobraževanju je več let poučevala likovno vzgojo, vodila več tečajev risanja in slikanja ter grafične delavnice za mladostnike in odrasle. Sodelovala je na več izborih slovenske grafike doma in v tujini. Za svoje delo je prejela več nagrad in priznanj.

Ema Maznik Antić je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer nadaljuje magistrski študij. Predstavila se je na več skupinskih razstavah in dveh samostojnih. Je prejemnica Prešernove nagrade Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani.

INFO: oi.novo.mesto@jskd.si, 07 393 0 382