S Krogom naokrog v glasbeni brlog

V večeru, imenovanem S Krogom naokrog v glasbeni brlog se bo predstavila zasedba mladih ljudskih godcev, ki delujejo pod Društvom za kulturno vzgojo KROG iz Maribora.

Glasbena zasedba se trudi slediti poustvarjanju slovenske ljudske glasbe na čim bolj avtohton način. Kljub temu, da je Slovenija z vidika kulturne dediščine zelo raznolika, se glasbeniki ne ustrašijo izvajanja ljudske glasbe iz vseh pokrajin te lepe dežele. Preko njih je moč slišati glasbo, ki so jo v večjem delu izvajali ljudje, ki so bivali izven mest, s pesmijo pa so si krajšali čas in lajšali težko kmečko življenje. Tako pa v njihovem repertoarju najdemo od Čardaša iz Prekmurja, Mazurke iz Štajerske, Reja iz Koroške, kola iz Bele Krajine, Polke iz Gorenjske, Štajeriša iz Primorske regije, in še druge manj znane ljudske pesmi, ki so jih potegnili na plano, da te ne bi šle v pozabo.

Da je njihovo poustvarjanje ljudske dediščine res čim bolj pristno, pa zraven svojih osnovnih inštrumentov in petja poprimejo tudi za tambure in druge ljudske inštrumente. Vodi jih Klemen Bojanovič Kema.

Nastopajo:
Klemen Bojanovič-Kema: harmonika, brač; Klemen Knuplež: diatonična harmonika, berda, orglice; Boštjan Vodnik: berda, bugarija; Dorotea Pittner: klarinet, bisernica; Onja Livić: violina, bisernica; Katarina Kulovec: violina, brač; Rok Kraner: harmonika, čelo

Prodaja vstopnic pred malim odrom uro pred koncertom. Cena vstopnice je 8 evrov.