Teden ljubiteljske kulture – 8. KORPUS- KOReografska platforma Plesnih UStvarjalcev – PLESNE DELAVNICE

Že osmo leto zapored Plesni forum Celje organizira tridnevni festival sodobnega plesa,v počastitev 29.aprila-svetovnega dneva plesa, katerega letošnja poslanica je: PRAZNUJ ŽIVLJENJE S PLESOM!. S svojimi avtorskimi koreografijami se bodo predstavijle predvsem mlajše generacije plesalcev in koreografov iz cele države.

od 10.00- 11.30 – PLESNA DELAVNICA – TADEJ BRDNIK
Kratka predstavitev: Tadej Brdnik izhaja iz Slovenskih Konjic, kjer se je s plesom začel ukvarjati že kot otrok. Svoje dragocene scenske izkušnje je pridobival ob koncu osemdesetih v Plesnem forumu Celje in kasneje še v Plesni Izbi Maribor. Od leta 1993 živi in dela V New Yorku, kjer je eden vodilnih plesalcev in koreografov v sloviti Martha Graham Dance Company. Med drugim je sodeloval tudi s svetovno znanim plesalcem Michaelom Baryshnikovim ( White Oak Dance Project).

od 11.45- 13.15- PLESNA DELAVNICA – BRANE POTOČAN
Kratka predstavitev: Branko Potočan, rojen leta 1963, eden vodilnih slovenskih koreografov, ki se mu je globoko v spomin vtisnilo otroštvo v Hrastniku, kamor se nostalgično in hudomušno vrača v svojih plesnih zgodbah. Svojo plesalsko kariero je začel kot član folklorne skupine France Marolt. V osemdesetih letih je ustanovil svojo prvo plesno skupino, se leta 1986 pridružilPlesnemu teatru Ljubljana, leta 1990 pa postal član flamske skupine Ultima Vez Wima Vandekeybusa ter plesal v številnih slovitih predstavah skupine. Leta 1994 je ustanovil svojo skupino Fourklor ter z njo do danes ustvaril številne odmevne predstave, ki so v slovensko plesno sceno vnesle svežino humorja, neposrednost fizičnosti in veliko teatralnosti ter svojevrstno dramaturgijo avtorske pisave. Za svoje delo je prejel nagrade zlata ptica in posebno nagrado žirije na mednarodnem festivalu MESS ter Zlato paličico za režijo predstave Kekec v SMG. Je tudi član skupine Betontanc.
Cena posamezne delavnice: 15 eur
Cena za dve delavnici: 20 eur