Onkraj, takraj – Trafika ob sončnem zahodu – pogovor ob 18h – nastop Arhivox ob 19h

So morda to drugačni pogledi na prostor, njegova priložnost za drugo življenje, kjer se onkraj (zapuščena arhitektura) spremeni v takraj (prostor razstave)? So to prostori v nas, katerih vrata pripirajo razstavljena dela in kako oblikovanje prostora, v katerega so postavljena, vpliva na obiskovalca.

Pri Plečnikovi trafiki na Vegovi bomo  v sklopu serije dogodkov Trafika ob sončnem zahodu, ki jih pripravljamo pri Outsiderju, v sodelovanju z MGLC izpeljali pogovorni večer, katerega izhodišče predstavlja razstava Zmaga Jeraja, ki je trenutno na ogled v Mednarodnem grafičnem centru v Ljubljani. Teme, ki jih odpira smo postavili v širši kontekst – razmislek o zunanjih pogledih na pristope oblikovanja razstav.

Lepo vabljeni, da se nam 10. junija ob 18.00 pridružite pred Plečnikovo trafiko, kjer se nam bodo v pogovoru o kuratorstvu, sodobnih pristopih razstavljanja in potencialih zapuščenih prostorov kot alternativnih galerijah, pridružili gostje: kustos Jure Kirbiš, arhitektka Nika Grabar ter umetnik Matej Andraž Vogrinčič.

Zbor ARHIVOX bo nastopil ob koncu pogovora okoli 19h …