12. medgeneracijski festival “Odprimo srca zelenim navadam”

Osrednje festivalsko dogajanje se bo odvijalo v soboto, 18. maja, na Titovem trgu, kjer bodo obiskovalci lahko od 9. ure dalje uživali v glasbi, plesnih ritmih, dogajanju na predstavitvenih stojnicah, v skupnem medgeneracijskem plesu »Zemlja pleše« in druženju.

Uvodoma se bo predstavila Godba veteranov Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje. Med 9. in 12. uro si bodo obiskovalci na Titovem trgu lahko ogledali predstavitvene stojnice z zanimivim spremljevalnim programom, ki bo imel letošnje leto poudarek na zelenih in trajnostnih vsebinah. Med drugim bo na stojnicah v tem času potekala »Akcija zbiranja odsluženih oblačil s kotičkom za izmenjavo še uporabnih oblačil«.

V okviru plesnega dogodka »Ulica pleše«, ki ga koordinirata Maša Kolšek in Lucija Boruta, se bo med 9.30 in 11. uro pred Domom kulture Velenje z bogatim plesnim programom in različnimi zvrstmi plesa predstavilo več kot 400 plesalcev iz različnih plesnih skupin in društev.

Ob 11. uri bodo lahko obiskovalci skupaj s plesalci iz plesnih skupin in učenci osnovnih šol ob plapolanju več sto pisanih rutic zaplesali skupni medgeneracijski ples »Zemlja pleše«. Ob zaključku festivala bo nastopil Pihalni orkester Premogovnika Velenje.

Dogodek je trajnostno naravnan, zato vas vabimo, da se na dogodek odpravite peš, se pripeljete s kolesom ali z brezplačnim avtobusom Lokalc (Lokalc | velenje.si) ali pa si delite prevoz. Če boste prišli z avtomobilom, vas obveščamo, da je število parkirnih mest pred Titovim trgom in pred Vilo Bianco (petkovo predavanje) omejeno.  Priporočamo parkiranje v garažni hiši Mercator centra Velenje (Mercator Center Velenje – Google Zemljevidi), ki se nahaja v neposredni bližini Titovega trga in Vile Biance.

Na dogodku spodbujamo preprečevanje nastanka, ločeno zbiranje odpadkov ter ponovno uporabo z izmenjavo oblačil in Nucarnice. Na sobotnem prizorišču bosta na voljo 2 otoka za ločevanje odpadkov, poleg tega pa bodo informatorji na ekoloških otokih nudili pomoč pri pravilnem ločevanju. Ne pozabite prinesti bidonov, saj si boste lahko privoščili zdravo pitno vodo Šaleški biser iz pitnika.

Dogodek poteka v okviru Tednov vseživljenjskega učenja 2024 in Tednov ljubiteljske kulture 2024.