Delavnica osnov fizične komedije in improvizacije

Na dvodnevni delavnici bodo udeleženci spoznali osnove fizične igre in komedije, katere zakonitosti izhajajo iz commedie dell’arte in so temelj tudi sodobne fizične igre na odru. Delavnice bodo zajemale vaje za vzpostavljanje skupinske dinamike in skupinsko improvizacijo, temelječo na fizičnem izrazu. Namen delavnice je ustvarjanje likov na podlagi telesnih impulzov ter na iskanju komičnih elementov skozi fizično igro in improvizirano interakcijo med liki.

VSEBINA:
– spoznavanje osnov commedie dell’arte
– vaje za skupinsko dinamiko, pozornost
– vaje za odrsko prezenco
– grajenje likov na podlagi fizičnih impulzov in lastnosti
– skupinske improvizacije in iskanje komičnosti v interakcijah med liki

Delavnica bo izvedena na prostem v Ljubljani,
V soboto 22. 5. med 14:00 in 18:00
V nedeljo 23. 5. med 10:00 in 14:00

O MENTORJIH:
Jaka. A. Vojevec dela kot režiser, mentor delavnic, performer, dramaturg in prevajalec. Po končanih študijih angleščine in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani ter gledališke režije na AGRFT je režiral v različnih slovenskih gledališčih, tako institucionalnih kot neinstitucionalnih in na številnih drugih prizoriščih. Za svoje delo je bil tudi večkrat nagrajen, med drugim sta dve njegovi predstavi na Celjskih dnevih komedije prejeli nagrado za žlahtno komedijo (Življenje podeželskih plejbojev po drugi svetovni vojni ali tuje hočemo – svojega ne damo Dušana Jovanovića; Nežka se moži Vinka Möderndorferja).

Nina Vombergar aktivno deluje kot performerka in mentorica delavnic na področjih fizičnega gledališča, gledališča zatiranih, improvizacijskega gledališča, performansa in sodobnega plesa. Svoje znanje je pridobivala pri več kot 70 mentorjih v Sloveniji in tujini, leta 2018 pa je diplomirala iz fizičnega gledališča na Atelier für physisches Theater (International School for Movement Acting) v Berlinu. Kot gledališka ustvarjalka in magistrica sociologije pri svojem delu združuje uporabo gledaliških metod z družbeno aktualnimi tematikami.