Festival srbskih folklornih skupin “Ko zapleše naša mladost, naj se sliši vaša radost”

Zveza Srbov Slovenije s podporo Uprave za sodelovanje z Srbi v diaspori in regiji,  organizira folklorni mladinski festival, ki bo 4. in 5. junija 2022 v Sloveniji. Odvijal se bo v mestih Postojna, Piran in Koper.

  Festival je  namenjen mladim, ki s tradicionalnimi plesi in pesmimi ohranjajo kulturo svojih prednikov izven matice Srbije v številnih kulturnih društvih v Evropi. Namen organizatorja je, da v okviru festivalskega vzdušja doživijo tisto kar predstavlja folklora. Tradicionalne plese, pesmi, ljubezen do negovanja tradicije, možnost nastopanja, druženja in potovanja. Nova prijateljstva in znanja  ter možnosti za nadgradnjo znanja v prihodnjem delu, so prav tako tisto kar potrebujejo in kar jih povezuje. K nam prihaja 14 skupin iz Avstrije, Italije, Slovenije in Srbije.

Tradicijo in kulturo nekega naroda je mogoče ohranjati, negovati in razvijati na več načinov. Udeleženci festivala so izbrali tega !

V sodelovanju z Zvezo Srbov Slovenije, Upravo za sodelovanje s Srbi v diaspori in regiji,  Mestno občino Koper in  Akud Kolo Koper.