FOTOVIZIJE – LEPO MI JE

FOTOGRAFI O FOTOGRAFIJAH

Ana Debeljak
Serija fotografij je posneta na podlagi pesmi Sedenje ob človeku. Inspiracijo sem črpala iz prenesenih pomenov pesniškega besedila, ko si zaljubljeni skuša pričarati trenutke ljubljenja. Vrhunec pesmi predstavlja užitek, duhovno in telesno najlepše druženje, golota telesa na fotografijah pa kaže tudi na razkritost duše, na zaupanje brez skrivnosti.

Ana Grom
Tema natečaja je kot nalašč zame. Fotografiranje me osrečuje in ko fotografiram, mi je lepo in počutim se radostno. Ta občutja prelivam tudi na svoje fotografije, odmaknem se od družbe in se potopim v svoj lep, domišljijski svet. Ko kasneje fotografije ponovno gledam, podoživljam vsa čustva, misli in pot, ki me je do njih pripeljala.

Ariana Hodžič
Branje me vedno popelje v čarobne in skrite dežele. V meni prižge ustvarjalno iskrico in upam, da bom nekoč tudi sama koga popeljala odkrivati skrivnost daljnih, magičnih svetov. V knjigah zapisane besede nas opominjajo, da v življenju, četudi kdaj izgubimo svoj kompas, nikar ne obupajmo.

Anamari Hribar
Čeprav nam tehnologija omogoča neverjetne stvari, tudi v fotografiji, mislim, da moramo ljudje iskati svojo srečo v realnem svetu, tam zunaj ekrana. V seriji fotografij sem poudarila iskanje svoje lastne sreče. Mislim, da jo vsak človek lahko najde in mu je v življenju lepo!

Eva Križaj
Delo Diagnoza poti nam ponudi vpogled v popolnoma oseben prostor med avtorico in njenimi starimi starši. Razmišljam o staranju in prihodnosti na izjemno subtilni, emotivni in osebni ravni. Fotografije prikažejo različne dele telesa dedka in babice, ki so se preoblikovali v času njunega življenja, skozi vsak njun korak v preteklosti. Resnična lepota se odraža predvsem v notranji lepoti vsakega posameznika.

Maja Krvina
V teh prostorih žari iskrica, ki prinaša občutek veselja, sprejetosti in dobrodošlice; ko pa bo ugasnila zadnja luč, bodo ostale le še sence?
Lucija Maver
Odmakneš se v naravo in si oddahneš od vseh bremen. Streseš težo z ramen. Vzameš si čas zase, čas za razmislek, čas za mir. Zliješ se z okolico. Lepo mi je.

Alen Milavec
Najbolj me privlači narava in njene izjemne kreacije. S to serijo fotografij bi rad sporočil, kako čudovito je preživljati prosti čas ob vodi in kaj vse je vodna sila ustvarila in oblikovala. Rad bi spodbudil ljudi, da bi se zavedali pomena vode in varovali pokrajino okrog nje.
Ronja Osovnikar Šraj
Fotografije iz serije Lepo (mi) je morda ne prikazujejo lepote, a za vsako stoji trenutek, v katerem mi je bilo dovolj lepo, da sem ga posnela. Spominjajo me na dobre prijatelje, tople dneve, na trenutke nepojasnjene sreče, občutke svobode in neskončnosti.
Jakob Suhadolc
Fotografije so bile posnete na domačem vrtu, saj smo velikokrat premalo pozorni na drobne detajle, ki na prvi pogled niso očitni, pa zato niso nič manj lepi.

Andraž Vončina
Serija Zlato zrno predstavlja mejnik v mojem življenju. Takrat sem v sebi odkril nagnjenje k analogni fotografiji ter našel izgubljeno inspiracijo. Prikazane malenkosti so mi polepšale dneve, pregnale ves stres in zaskrbljenost ter mi omogočile, da sem svet začel dojemati s pozitivnim pristopom. Vse fotografije so posnete na barvni film, ki mi postaja z vsakim posnetkom ljubši.

Tonja Žagar
Navdih za serijo mi je dala moja vsakdanja vožnja v šolo. Z naslovom natečaja Lepo mi je sem jo lahko povezala na nekako humoren način.