Gib naredi človeka – Učenje in kultura z roko v roki

Motivacijsko predavanje, mentor Sanja Tropp Frühwald.

Na motivacijskem predavanju z naslovom Gib naredi človeka, bo Sanja Tropp Frühvald, performerka, koreografinja, režiserka, programerka, producentka in plesna pedagoginja na področju sodobne plesne umetnosti predstavila svoje delo, ki je namenjeno umetniškim inovacijam na področju plesa za mlado publiko, razvoju občinstva in medgeneracijskemu delu v skupnosti. Prav tako bo za učitelje plesa izvedla kratko delavnico.

Sanja Tropp Frühwald je študirala ples in koreografijo na SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance). Leta 2007 je bila prejemnica DanceWEB štipendije. Istega leta je ustanovila VRUM (Performing Arts Collective Croatia) in od takrat je realizirala več kot 20 avtorskih projekto, ki so bili rezultat mednarodnih produkcij. Nekaj njenih predstav je bilo videnih na preteklih edicija festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri.
Med leti 2012 – 2014 je bila reziednčna umetnica pri Evropskem projektu FRESH TRACKS EUROPE, kateri je bil posvečen razvoju sodobnoplesnih predstav za mlado publiko. Leta 2009 je bila pobudnica festivala Dani Suvremenog Plesa Varaždin, ki ga je leta 2016 preoblikovala v KLIKER Festival.
Sanja Tropp Frühwald je članica pomembnih mednarodnih mrež – Generator, Nomad Dance Academy in Young Dance Network.Od leta 2016 ima VRUM kolektiv svoj sedež tudi na Dunaju.
Trenutno je Sanja Tropp Frühwald Zagrebom in Dunajem, kjer deluje kor plesalka, koreografinja, režiserka, producentka in plesna pedagoginja.
Večina njenega dela je namenjena umetniškim inovacijam na področju plesa za mlado publiko, razvoju občinstva in medgeneracijskemu sodelovanju.

UČENJE IN KULTURA Z ROKO V ROKI (sodelovanje s Tednom vseživljenjskega učenja)

Logo_TVU2019