Interpretacija skladb za zborovodje otroških pevskih zborov

Namen delavnice je pogovor o interpretaciji skladb, ki jih predlagate zborovodje, oziroma pesmi, ki jih nameravate peti, ali pa take, ki si jih želite in se jih morda bojite (kako oblikovati kitice, kaj si lahko dovolite, da nastane zanimiva predstava na odru,…).

Na delavnici lahko sodelujeta na dva načina:

  • Kot aktivni udeleženec: Vsak zborovodja predlaga dve ali tri pesmi in skenirane pošlje organizatorju. Vsi aktivni udeleženci prejmete notno gradivo po e-pošti. Na delavnici boste skladbe predelali, prepeli, nanizali ideje in oblikovali skupne rešitve za čimbolj zanimivo interpretacijo – število mest je omejeno!
  • Kot pasivni udeleženec: Sodelujete samo kot poslušalec. Notno gradivo ni vključeno, prav tako število mest ni omejeno.

O mentorici: Katja Gruber je akademska glasbenica in deluje na raznih zborovskih področjih. Iz zadnjega obdobja je najbolj odmevno njeno delo na področju otroške in mladinske zborovske glasbe. Poučuje na Osnovni šoli Nazarje, kjer vodi pet pevskih sestavov. V zborih OŠ Nazarje poje preko polovica vseh osnovnošolcev, kar je svojevrsten dosežek. Uspehov ne dosega s selekcijo pevcev, ampak z načrtno vzgojo pevcev od prvega do devetega razreda. Vrhunska priznanja na domačih in tujih odrih potrjujejo njeno uspešno delo. Je tudi zunanja sodelavka JSKD, kot strokovna spremljevalka revij, članica tekmovalnih žirij in mentorica izobraževanj.

Kdaj: Četrtek, 20. maj 2021, od 18. do 20. ure.