22.5. ob 20h KLAS SODOBNEGA PLESA “Užitek gibanja”

Kolektiv Bitnamuun, ki deluje v sklopu KUD-a Ponor, organizira KLAS “Užitek gibanja” z mednarodno priznano plesalko Alicio Ocadiz. Vabljeni vsi željni gibanja in uživanja v njem, ne glede na plesno predznanje. V nadaljevanju najdete opis in na koncu povezava do obvezne prijave.

KLAS “Užitek gibanja” udeležence uči kreativnih tehničnih interpretativnih elementov, ki izhajajo iz sodobnega plesa in s katerimi bomo razvijali kreativni proces, ki vodi v poznavanje telesa in vzpostavljanje intimnega dialoga samega s seboj. Osredotočili se bomo na kvalitete gibanja, uporabo prostora in na čas, in s tem odkrivali plesno gibanje kot neverbalno komunikacijo. Poudarjen bo tudi odnos z glasbo kot orodjem za izboljšanje plesne tehnike.

ALICIA OCADIZ je leta 2015 magistrirala iz plesne umetnosti in umetnosti giba v okviru raziskave “Srečanja v plesu med Indonezijo in Mehiko” na Katoliški univerzi San Antonio v Murciji v Španiji. Diplomirala je iz sodobnega plesa na državni šoli za klasični in sodobni ples v Mexico Cityju in je certificirana plesalka Rotterdamske prestižne plesne akademije CODARTS v Rotterdamu na Nizozemskem in Pekinške mednarodne umetniške šole v Pekingu na Kitajskem. Nastopala je kot koreografinja, plesalka in cirkuška umetnica na različnih odrih, gledališčih in festivalih v Mehiki, Nizozemski, Franciji, Kostariki, Panami, Španiji, Sloveniji in na Kitajskem. Bila je med drugim članica skupin 2Move Dance Company (Nizozemska), NANA + NA (Panama), Foco al Aire Producciones (Mehika), gibalnega projekta Ashley Meeder (Evropska unija), Cirkusa Kansky (Slovenija). Leta 2009 je prejela nagrado “Mexico City Youth Award”, ki jo je dala na seznam mladih perspektivnih umetnikov prestolnice, leta 2010 pa je prejela nagrado Niewe Maan za ustvarjanje in izvedbo najboljše predstave za galerijo v okviru muzeja Nacht v Rotterdamu, Nizozemska.

Zaradi omejenega števila mest obvezne prijave na povezavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScm0jiZTQ7QAr2YW8C-kMIM83qkDw4jZk37urSKKAfv-RQxtw/viewform?usp=sf_link