Koncert ob obisku frančiškanskega redovnega brata, tenorista fra Alessandra Brustenghija

Ob obisku frančiškanskega redovnega brata iz Assisija, tenorista fra Alessandra Brustenghija (1978) v Sloveniji vas APZ sv. Cecilije 22. maja 2019 ob 20h vljudno vabi na koncert v Cerkev Marijinega oznanjenja na Tromostovju v Ljubljani. Dirigentka bo Janja Dragan Gombač, solista in zbor bosta spremljala organistka Polona Gantar in komorni godalni orkester.

Brat Alessandro Brustenghi (1978) je franciškan, rojen v okolici Assisija in član asiške franciškanske province. Pri devetih letih je začel igrati tolkala in klavir, orgle pa se je začel učiti pri štirinajstih. Pri enaindvajsetih je vstopil v frančiškanski red. Njegovo glasbeno nadarjenost je opazil svetovno znani glasbeni manager Mike Hedges (producent skupin U2, Dido, The Tide …). Leta 2012 je v Londonu (Abbey Road Studies) posnel prvi, svetovno uspešen album La Voce da Assisi in leto zatem, 2013, še album Voice of Joy.

Brat Alessandro pogosto koncertira po svetu, kjer z glasbo pričuje kot redovnik – frančiškan. Vse prejete honorarje in darove posreduje v dobrodelne namene. Je prvi redovnik s posebno pogodbo pri kakšni od večjih glasbenih založb (Universal Music). Po starodavnem naročilu svetega Frančiška, naj bratje hodijo v paru, ga na turnejah vedno spremlja redovni sobrat. Brat Alessandro živi v Assisiju, kjer v baziliki Marije Angelske opravlja službo organista, kantorja in mizarja.

Program: Domenico Bartolucci/prir. S. Baker – Ave Maria
John Newton/prir. za ork. Andrej Misson – Amazing grace (O, milost, glej)
Steven Baker – Pater noster (Oče naš)
César Franck/prir. S. Baker/za god. in orgle A. Misson – Panis angelicus (Angelski kruh)
M. E. Bossi, T. Zardini/prir. S. Baker – Madonna de claritate (Marija svetla zvezda – franciškanska hvalnica iz 13. st.)
Riz Ortolani/prir. C. Riffero/T. Slakan – Fratello sole, sorella luna (Brat sonce, sestra luna – Soncna pesem)
Franz X. Engelhart/prir. za ork. Lojze Mav – Dajte mi zlatih strun