Kulturni vikend v Vaškem domu v Dolu pri Vogljah

Razvojno združenje Repentabor bo v letošnji vseslovenski akciji Teden ljubiteljske kulture, ki je posvečen folklori in kulturni dediščini, združil z Dnevom Evrope, ki ga vsako leto obeleži v Vogljah.

Razvojno združenje Repentabor bo obeležil priložnost s svečanostjo v petek, 11. maja ob 17 uri pred Vaškim domom v Dolu pri Vogljah, s simboličnim zalivanjem oreha, ki je bil posajen pred dvema letoma v času Tedna ljubiteljske kulture. Sledilo bo odprtje razstave slik akademskega slikarja Aleksandra Pece in slikarja samouka, Hermana Brana, ki sta z vasjo Voglje tesno povezana. Člani Razvojnega združenja Repentabor bodo pobrskali po podstrešjih hiš, poiskali, zbrali stare predmeti iz naših krajanov, jih pripravili in razstavili kot kulturno dediščino Repentabra, v Vaškem domu v Dolu pri Vogljah. Na otvoritvi bo sodeloval domači Združeni mešani pevski zbor Repentabor.

V soboto 12. maja bo razstava odprta od 17 ure dalje, zvečer ob 20 uri bo nastopila Folklorna skupina Kulturnega društva Kraški šopek iz Sežane s plesom, petjem in godbo.

V nedeljo 13. maja bo razstava v Vaškem domu odprta od 9 ure do 17 ure.