“Moje kolesarske poti po Sloveniji”, fotografska razstava Damijana Janežiča

Od 08. maja in juniju 2024 vas vabimo v vhodno avlo Doma dr. Janka Benedika, kjer razstavlja fotograf Damijan Janežič, član Fotografskega društva Radovljica in Kulturno umetniškega društva LIK Naklo s 23 fotografijami pod naslovom “Moje kolesarske poti po Sloveniji”. Z razstavo želi razveseliti in ustvariti poletno vzdušje stanovalcem doma in njihovim bližnjin. To je njegova 2. samostojna razstava.

Beseda avtorja;                                                                                                                                                           “Ko sem obiskoval srednjo šolo, so mi starši kupili kolo. Odtlej rad kolesarim po Sloveniji in zamejstvu ter si ogledujem naravno in kulturno dediščino. To kar vidim, navadno tudi fotografiram. Po ogledu različnih delov Slovenije, navadno za občinski časopis, pripravim kolesarsko reportažo. Občasno pripravim razstavo fotografij. Tokrat vam ponujam v ogled fotografije s kolesarjenja po Prekmurju, po okolici Ptuja in po Primorski.

Sicer sem tudi lokalni turistični vodič, ljubiteljsko pa se ukvarjam z raziskovanjem zgodovine Naklega in zapisovanjem folklornih in ljudskih pripovedi. Zaradi nje sem začel fotografirati, saj je pogosto potrebno besedilu dodati tudi novo fotografijo.”

Vljudno vabljeni k ogledu v času obiskov od 8:00 do 17:00 ure v Domu dr. Janka Benedika, Šercerjeva ulica 35, Radovljica!