Nacoionalno odprtje TLK

VSE GRE V TRI CANKARJE
Nacionalno odprtje Tedna ljubiteljske kulture
Prešernovo gledališče Kranj, 10. maj 2018 ob 19.30

Leto 2018 je Evropsko leto kulturne dediščine in hkrati leto Ivana Cankarja. Letošnja otvoritvena slovesnost TLK se bo na izviren način poklonila obema.

Osrednja točka prireditve bo odrska uprizoritev treh ikoničnih Cankarjevih del, Skodelica kave, Greh (Mater zatajil) in Na klancu, v katerih se bodo povezali plesalci folklornih skupin FS Iskraemeco Kranj in FS Tine Rožanc Ljubljana, člani Šentjakobskega gledališča Ljubljana in Vokalnega banda Kreativo. Pokazali bodo, da Cankar ni samo strah in trepet vseh slovenskih šolarjev, ampak je lahko tudi sproščen in duhovit – in vedno aktualen.

Folk_0437

Osrednjo prireditev, na kateri bodo podeljene Prešernovi srebrniki, nagrade ZKD Kranj ob 70. letnici, Ravniharjeva plaketa, novo priznanje ZKDS za pomembne podpornike ljubiteljske kulture iz gospodarstva ter prvič tudi nagrada Amateo Award – mednarodna nagrada združenja Amateo, evropska nagrada za ljubiteljske kulturne projekte z največjim družbenim vplivom, bo na svoj zabaven in mestoma provokativen način povezoval Jure Godler.

Sodelujoči:
Organizatorja: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev Slovenije
So-organizatorji: Zveza kulturnih društev Kranj, Mestna občina Kranj, AMATEO – European Network for Active Participation in Cultural Activities

režija: Matjaž Šmalc
koreografija: Tjaša Ferenc Trampuš
avtor glasbe in priredb: Klemen Bojanovič
avtorja priredb Vokalnega benda Kreativo: Barbara Grahor in Samo Vovk
sodelujejo: Kreativo band, Šentjakobsko gledališče Ljubljana, FS Iskraemeco Kranj, FS Tine Rožanc Ljubljana
harmonika: Klemen Bojanovič
violina: Mirjam Šolar

Folk_0067