NAJBARJANSKA ZGODBA, zaključna prireditev literarnega natečaja za otroke

Na zaključni prireditvi natečaja NAJBARJANSKA PRAVLJICA, v OŠ Log – Dragomer, bodo, po nagovoru župana Mirana Stanovnika in kratkem kulturnem programu, podeljene nagrade najboljšim avtorjem pravljic natečaja. Vsi sodelujoči, pa bodo prejeli priznanja in majčke z logotipom natečaja.

Na natečaj, v organizaciji MAH TEATRA, JSKD OI Vrhnika in OŠ Log – Dragomer, ob podpori Občine Log – Dragomer, ki je bil zaključen 30. aprila ’22, je prispelo 70 pravljic.
Navodilo mladim ustvarjalcem zgodb je bilo, da le te zapišejo po pripovedovanju svojih babic, dedkov, staršev, sosedov in so povezane z lokalnim okoljem (Ljubljansko barje, Polhograjski dolomiti, Ljubljanica, Tržaška cesta).
Pravljice je zbrala ga. Petra Šabič Sušec, ki je naredila predizbor 20 najboljših pravljic. Komisija v sestavi ga. Dragice Krašovec in pisateljice mag. etnologije Tatjane Oblak Milčinski, je naredila izbor 3. najboljših pravljic, izmed katerih bo ena okronana za Najbarjansko pravljico 2022.
Pri izboru se bodo upoštevali avtentičnost, izvirnost in literarno bogastvo pravljice.
Nagrade: za NAJBARJANSKO PRAVLJICO za leto 2022 (Družabna igra LITERA Tura, ki jo bo podarila JSKD OI VRHNIKA in 2. enakovredni nagradi za finalni izbor treh najboljših pravljic bo podarila Občina Log-Dragomer.
Posebna nagrada KD MAH TEATRA pa bo šla pavljici, ki bo izbrana za predelavo v lutkovno predstavo – odkup pravice za predelavo v višini 40,00€.