Odprta vaja MePZ Lipa zelenela je… na Fakulteti za strojništvo UL

Za kakovostno petje so nujno potrebne vaje skozi vse leta da se na posameznih dogodkih pokažemo vredni svojega imena kot zbor veteranov nekdanjega APZ Tone Tomšič iz konca šestdesetih let preteklega stoletja.
Ko nekdo vztraja več kot tri desetletja v zboru, je to gotovo znak, da mu petje pomeni zelo veliko, od nabiranja energije do sproščanja in občutka pripadnosti in zvestobe skupnosti, ki je nastala že pred dobrega pol stoletja v čudoviti skupini Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič. Ker nismo mogli kar tako prenehati, smo se leta 1983 – po deset do petnajstletnem premoru – ponovno združili v zboru Lipa zelenela je …

V zadnjih desetletjih se je z nami trudilo in umetniško ustvarjalo sedem dirigentov. Začel je naš soustanovitelj, maestro Marko Munih, sedaj nam že osemnajsto sezono dirigira Karel Leskovec, ki smo mu za njegovo vztrajnost in potrpežljivost resnično hvaležni.
V teh desetletjih smo izdali dve kaseti in štiri ploščke oziroma CD-je, pesmarico Deset šaljivk Tomaža Habeta ter zapeli prek štiristo skladb domačih in tujih avtorjev; od koralov in renesanse, do skladb mladih slovenskih skladateljev. Ob tem smo trdo delali in hkrati nadvse uživali.
Če želite občutiti našo vajo se je udeležite lahko v sredo 22.5. 2019 z začetkom ob 18.00