Odprta vaja Mešanega pevskega zbora Prosavus

DSC_0371

Vljudno vas vabimo na odprto vajo Mešanega pevskega zbora Prosavus, ki bo v petek, 18. maja 2018 ob 19. uri v Lovskem gradiču v Trbovljah.

Čeprav je Mešani pevski zbor Prosavus iz Zasavja imel prvo vajo šele ob koncu avgusta 2017, korenine zbora segajo daleč nazaj, saj nadaljuje tradicijo različnih pevskih zasedb, ki so skozi desetletja delovale v Zasavju. Zbor združuje pevke in pevce različnih starosti in predstavlja uspešno združitev izkušenih zborovskih pevcev s pevci mlajše generacije, ki prvič vstopajo v svet odraslega zborovskega petja.

Na Regijskem tekmovanju odraslih zborov in malih pevskih skupin Osrednje Slovenije, ki je bilo 19. novembra 2017 in se ga je zbor prvič udeležil, so pevke in pevci osvojili 87 točk, s tem pa zlato priznanje. Na istem tekmovanju so prejeli tudi več posebnih nagrad: za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi, za obetaven mešani zbor, za najboljšo zasedbo, ki se prvič udeležuje regijskega tekmovanja, zborovodja pa je prejel še priznanje za obetavnega zborovodjo. Uspeh pevkam in pevcem pomeni dobro spodbudo za nadaljnje delo, hkrati pa je zboru odprl vrata za udeležbo na 25. slovenskem državnem zborovskem tekmovanju Naša pesem 2018, kjer so pevke in pevci nastopili 22. aprila 2018 kot prvi zasavski zbor po dobrih 30-ih letih.

Zasedbo vodi Aljaž Bastič.