Odprta vaja Mešanega pevskega zbora RETRO KUD SCT

Mešani pevski zbor KUD SCT je sekcija Kulturno umetniškega društva SCT. Ustanovljen je bil decembra 1976. Zbor so vodili Jože Pečar, Gorazd Raič in Tanja Benedik, vsak po devet let, od novembra 2003, do novembra 2010 pa je sedem let zbor vodil Aleksandar Spasić. Od januarja 2011 vodi zbor Denis Robnik.

Ob 40. letnici delovanja leta 2016 se je zbor preimenoval v MePZ RETRO KUD SCT V vsem obdobju se je zvrstilo v zboru prek 300 pevk in pevcem, če pa štejemo le tiste, ki zdržali najmanj eno leto, jih bilo skupaj 197, kot smo zapisali v zadnjem zborniku ob 40-letnici delovanja.

V tem obdobju je zbor priredil 45 celovečernih koncertov v Ljubljani, 312 nastopov za različne priložnosti, 62 koncertov v različnih krajih po Sloveniji in 14 v tujini (Francija, Nizozemska, Italija, Avstrija, Hrvaška in Madžarska).
Do sedanjega obdobja se je nabralo kar 415 skladb, od tega 185 priredb ljudskih pesmi. Sodeloval je s številnimi zbori, (npr. Zvon iz Heerlena, Jepa in Zarja iz Avstrije, Avgust Pavel iz Porabja, MePZ Sv. Juraj na Bregu iz Medžimurja, od domačih pa z Mešanim pevskim zborom Senožeče, MePZ Lipa zelenela je …iz Ljubljane, Cominum iz Komna na Krasu).

Največji delež imajo priredbe slovenskih avtorjev. Na sporedu so bile umetne in sakralne skladbe, od renesanse in baroka do sodobnih skladb domačih in tujih avtorjev.

KUD SCT premore še likovno sekcijo, foto-sekcijo in literarno sekcijo, vendar smo se odločili, ob Tednu ljubiteljske kulture pripravimo le odprto vajo Mešanega pevskega zbora RETRO v torek 15. 5. 2018 v dvorani Četrtne skupnosti Trnovo na Devinski 1b v Ljubljani z začetkom ob 17.30, z odmorom pa bo trajala do 20:30. Na vaji se bomo pripravljali na letni koncert pod naslovom Pesmi ljubezni do domovine, ki ga bomo izvedli oktobra 2018

Veseli bomo vašega obiska.

Predsednik društva KUD SCT
Andrej Kerin