ODPRTI ATELJEJI: Pejsaž

Polona Kitak

business

pet 19. 5. od 9.00 do 20.00
sob 20. 5. od 9.00 do 12.00
ned 21. 5 od 9.00 do 20.00

 

Polonca Kitak- Polona

Naj se predstavim, moje ime je Polona, likovno ustvarjanje me spremlja od otroštva, z njim se zdaj intenzivno ukvarjam vsaj zadnjih petnajst let. Vedno sem čutila potrebo po izražanju in čeprav me je življenjska pot vodila do inženirskega poklica in kasneje pedagoškega dela, sem vedno našla priložnost za to- po izobrazbi sem specialistka tekstilne tehnologije, na področju barvne metrike sem spoznala teorijo barv, kot organizatorka izobraževanja odraslih sem vodila mednarodne ustvarjalne delavnice. Stalno se izobražujem, na tematskih delavnicah, sodelujem na številnih extemporih doma in v tujini, obiskujem razstave.
Moji priljubljeni motivi so tako narava, krajinska arhitektura kot človek, navdihujeta me glasba in leposlovje. Rada namreč tudi pišem in poezijo ilustriram, moja slika postane zgodba. V lanskem letu je moje preko mednarodnega natečaja prispevke v knjižni obliki objavila priznana založba. Pred leti sem izdala otroško slikanico, ukvarjam se z likovno opremo literarnih tekstov in revij.
Ko začutim določeno tematiko, o njej dosti razmišljam, preden se lotim dela- nato je slikanje spontan proces, ki ga nič ne zmoti. Tako je do sedaj nastalo že mojih 26 samostojnih likovnih razstav, ki pomenijo tudi velik organizacijski zalogaj. A vendar pretehta moto, da je slika namenjena gledalcu, preko nje umetnik vzpostavi z njim dialog
Umetnost je zame lepota, univerzalni jezik, ki povezuje.