Tri desetletja likovnih delavnic v Novem mestu 1988-2018 / odprtje razstave

IMG_0358

Novomeška izpostava JSKD 30. letnico likovnih delavnic v Novem mestu obeležuje z veliko razstavo likovnih del, ki so nastala v različnih likovnih programih in starostnih skupinah.

Prve delavnice so potekale v organizaciji takratne ZKD, od leta ’96 pa delavnice nadaljuje programska naslednica, novomeška izpostava JSKD, ki že več kot dve desetletji tvorno sodeluje pri ustvarjanju ljubiteljskega kulturno-umetniškega izobraževalnega likovnega programa za otroke, mladino in odrasle. Veliko pozornosti namenjamo raznolikim likovnim programom in vsebinam. Naše mentorje odlikuje strokovnost, potrjena z lastnim ustvarjanjem in iskrena želja, da drugim podarijo del svojega znanja in izkušenj. Tako lahko z odličnimi mentorji ob ustrezni pedagoški klimi, ki se ustvarja v ateljeju, ustvarjamo pogoje za ustvarjalno delovanje, širimo splošno likovno razgledanost in spodbujamo k individualnemu umetniškem ustvarjanju do meje posameznikovih zmožnosti in hotenj. Raznoliki programi pa omogočajo našim udeležencem sistematično poglabljanje v eno samo likovno temo ali pa prehajajo s področja na področje in si na ta način širijo likovno obzorje. Nekateri so svojo ustvarjalno pot začeli prav pri nas in se  danes k nam vračajo kot odlični ustvarjalci, mentorji.

V treh desetletjih smo tako izvedli preko dvesto različnih likovnih programov in vsebin, ki jih je obiskovalo preko dva tisoč udeležencev. Zadosten razlog torej, da malček postojimo, se poveselimo, zahvalimo našim dolgoletnim mentorjem, sprehodimo po rastavi del, ki so nastala v zadnjih sezonah, s poudarkom na zadnjem letu in hkrati premislimo kam in kako naprej.