Otvoritev “Skupnga placa” in “Braslovška kuhna” – podeželska tržnica

BANNER OTVORITEV SKUPN PLAC

»Skupn plac« bo z majem odprl svoja »vrata« pod kozolcem, s pestro vsebino za vse generacije, s svojim osrednjim namenom povezovanja. Za vsakogar in za vse bo to prostor dogajanja, druženja, izmenjave znanj, izkušenj, spoznavanje dediščine, gibanja in zabave.

V soboto, 19. maja, bomo z zanimivim kulturnim programom z naslovom »Braslovški biseri« predstavili raznolikost, barvitost, bogatost naše občine, s podeželsko tržnico v stilu odprte kuhinje pa poskrbeli tudi za razvajanje brbončič.

V kulturnem delu bodo sodelovali:
– ZIKŠT 3 jezera in grajska gospa Hema,
– Plesne skupine KD Mavrica;
– Plesno gledališče Prosvetnega društva Braslovče;
– MePZ Karel Virant,
– ŽePZ Asumpta,
– Braslovški ajnzarji.
Sodelovali bodo tudi člani TD Braslovče in drugi.

Na »Braslovški kuhni« – podeželski tržnici z odprto kuhno bodo na voljo tudi lokalne dobrote domačih ponudnikov in ponudnikov iz bližnjih krajev.

Poskrbeli bomo za prijetno vzdušje z dobrim programom in razvajanje brbončic z domačimi dobrotami. Na tržnici pa bo možno kupiti tudi marsikateri izdelek ali jed za domačo »kuhno«.

VSTOP na dogodek je PROST.

Vabljeni, da to čudovito sobotno popoldne preživite v naši družbi

POVABILO PONUDNIKOM

K sodelovanju na podeželski tržnici oz. Braslovški kuhni pa še vedno vabimo:

– ponudnike lokalnih živil, surovin ali izdelkov (mlečni izdelki, mesnati izdelki, žita, ribe, zelenjava, sadje in podobno);
– ponudnike lokalnih pripravljenih jedi ali končnih izdelkov (kruh, pecivo, testenine, sokovi, vino, pivo, marmelade, namazi, kuhane, pečene jedi …)
– ponudnike drugih izdelkov – ročna obrt in podobno.

Sodelovanje na tržnici ob otvoritvi je brezplačno.

Verjamemo, da bo to popoldne nekaj posebnega in da bomo po kozolcem povezali množico različnih z dobro voljo in lepo mislijo, zato bodite z nami.

Veseli bomo tudi vaših predlogov za skupno dogajanje in aktivnosti pod našim kozolcem na Skupnem placu, zato bomo veseli vašega odziva na 070 788 253 in/ali jasmina@3jezera.si (Jasmina Roter Jager).