PESEM SI 2016

Pesniško glasbeno popoldne na Trubarjevi domačiji na Rašici – Izid desetega zbornika poezije Pesem si 2016 in vseslovensko srečanje z večernim druženjem z avtoricami in avtorji poezije.

Trubarjeva spominska soba (ob 17. uri):

Poetični sprehod ob glasbi: izbrane pesmi letnih časov predstavljajo interpreti KUD Primož Trubar, sledi mini koncert nekaj uglasbljenih pesmi iz projekta Poezija v glasbi.

Galerija Skedenj (ob 18.30):

Druženje ob klepetu, prigrizkih, glasbi in avtorskih branjih prisotnih pesnic in pesnikov.

Prisrčno vabljeni!

Zbornik Pesem si 2016 na več kot 300 straneh prinaša izbor med najboljšimi pesmimi, nastalimi in objavljenimi v preteklem letu na portalu www.pesem.si. V njem najdemo preko 70 avtoric in avtorjev iz vse Slovenije, med tujejezičnimi pa so zastopani avtorji, ki pišejo v BSH jezikih.  Uredile so ga urednice portala: Lidija Brezavšček, dr. Silvana Orel Kos, Tea Plesničar, Senada Smajić in mag. Ana Porenta, ki vse leto prostovoljsko skrbijo za kvaliteten uredniški izbor (podčrtanke) in za mentorsko pomoč avtorjem pri pesniški rasti. Tudi zbornik je sad njihovega prostovoljnega dela, spremna beseda in oblikovanje je delo Francija Novaka. Projekt so podprle Občina Ribnica, Občina Sodražica in Občina Velike Lašče. Zbornik, ki ga izdaja Zavod za razvijanje ustvarjalnosti,  bo dostopen tudi v elektronski obliki.