Predstavitev gledališča Studenec

KDMJ - STUDENEC

Popoldanski ogled in predstavitev Poletnega gledališča Studenec in prostorov KD Miran Jarc Škocjan.

Kulturno društvo Miran Jarc Škocjan pri Domžalah je širši slovenski javnosti prepoznavno po festivalskem dogajanju v poletnem času na Studencu pri Krtini.
Društvo danes pomembno prispeva h kulturno-umetniški dejavnosti v Občini Domžale z odmevnim Kulturnim poletnim festivalom Studenec.

Poletno gledališče Studenec je pokrito gledališče na prostem, nahaja se v kraju Studenec pri Krtini (Občina Domžale). Obnovljeno je bilo leta 2003, od takrat ima nekaj več kot tisoč sedežev. Trudimo se ga karseda najbolje vzdrževati, urejati njegovo okolico in s tem skrbeti za dobro počutje krajanov in obiskovalcev festivala. Na novo zgrajen oder nam omogoča izvedbo vse bolj zahtevnih domačih in gostujočih prireditev.

V sklopu Kulturnega poletnega festivala se tu odvijejo kulturni dogodki, tako glasbeni (koncerti, obletnice glasbenih zasedb) kot gledališki (domača gledališča predstava in gostujoče predstave). Najbolj obiskana je domača gledališka predstava. Letos bomo gostili Komorni zbor Orfej in Operno fantazijo v Cerkvi Sv. Lenarta na Krtini, muzikal Mamma Mia!, koncert Perpetuum Jazzile in opero Seviljski brivec pa bodo izvedeni v Poletnem gledališču Studenec. Temu pa sledi premierna domača gledališka predstava Lepo je biti muzikant, z glasbo Slavka in Vilka Avsenika. Uprizorjeno bo 15 predstav.

Tako pestrega programa v poletnem času vsekakor ne bi smeli zamuditi.

Vljudno vabljeni!