RAZSTAVA KAP IZ ZBIRKE g. VILJEMA VIDEC

Dolgoletna zbirka različnih kap je dobila razstavo v Strelskem domu.

Začetek zbiranja je izpred 50-60 let, ko se je začela moja delovna doba, povezana z mojim terenskim delom. Kot toplovodni inštalater sem bil v različnih krajih po Sloveniji in tudi v republikah nekdanje skupne države Jugoslavije.

Kape so me navduševale že od otroških let. V teh različnih krajih, kjer sem deloval, sem jih začel kupovati kot spominke na posamezne kraje, v katerih sem deloval, ali sem jih obiskal kot turist. Zbirka kap, klobukov in drugih pokrival se je povečevala iz leta v leto, v tem času pa sta tudi v meni rasla radost in zadovoljstvo. To navdušenje so prepoznali tudi moji znanci, prijatelji in prijateljice, ki so mi iz svojih potovanj iz različnih krajev širom sveta pričeli prinašati različna kape in klobuke. Zelo kmalu je moja zbirka prišla do številke 100 in z gotovostjo lahko trdim, da se je le-ta do danes najmanj podvojila.

Zbiratelj kap sem še danes in na pobudo prijateljev, da naj svojo zbirko pokažem širšemu krogu ljudi, je nastala ta razstava.

Zahvaljujem se vsem, ki so mi na kakršenkoli način pomagali, da sem prišel do te razstave. Imam pa samo eno skromno željo, glejte jo prosim z očmi in ne z rokami. Hvala!

Razstava bo odprta v Strelskem domu od 18. do 20.05.2018 med 18. in 20. uro.

Ogled je možen tudi izven navedenega časa po predhodnem dogovoru na telefon 041 763 699.