Razstava “Na krilih galeba – slovenski ilustatorji v Italiji”

Razstava “Na krilih galeba – slovenski ilustatorji v Italiji”

Obširni projekt skupne likovne razstave Na krilih galeba – slovenski ilustratorji v Italiji, ki sta ga oblikovala Zveza slovenskih kulturnih društev in Založništvo tržaškega tiska v sodelovanju Društva za umetnost KONS, je doživel velik uspeh. Žal, zaradi nevšečnih okoliščin, ki jih doživljamo, razstave se ni mogoče ogledati ali jo v kratkem ponoviti, zato smo si zamislili alternativo: virtualno razstavo.
Razstava je tako dostopna na spletni strani Kunstmatrix, ki nudi virtualne tridimenzijske sobe za ogled razstav ali, v tem primeru, ilustracij.
Razstava zaobjema kvalitetna dela slovenskih ilustratorjev, ki živijo v Italiji. Ilustratorje imajo še posebno radi mladi bralci, ki njihova dela lahko občudujejo na barvanih straneh revij priljubljenih revij Pastirček in Galeb. Razstava ponuja na ogled ilustracije Vesne Benedetič, Erike Cunja, Dunje Jogan, Katerine Kalc, Danile Komjanc, Jasne Merkù, Žive Pahor, Klavdija Palčiča, Chiare Sepin, Ivane Soban, Magde Starec Tavčar, Mateja Sussija, Luise Tomasetig, Morena Tomasetiga, Štefana Turka, Ajlin Visentin in Andreja Vodopivca.
Otvoritev je potekala v petek, 8. maja, ob 20. uri, v obliki videokonference preko aplikacije Zoom. Uvodno besedo je imela predsednica ZSKD-ja Živka Persi, razstavo sta predstavili Alina Carli in Ajlin Visentin. Na programu je bila še glasbena točka gojenca Glasbene matice iz razreda profesorja Janoša Jurinčiča, Manuel Bon.

S klikom na to povezavo vas vljudno vabimo na ogled razstave, ki bo odprta do 22. maja 2020.

Za informacije in pojasnila smo na razpolago tudi na info@zskd.eu.