Vizije: PORTRET PLANETA

Portret planeta, foto Nik Bertoncelj

KD Igralska skupina pri gledališču Toneta Čufarja Jesenice

Friedrich Dürenmatt: PORTRET PLANETA

Predstava traja 1 uro 15 min.

O skupini:

Igralska skupina Gledališča Toneta Čufarja danes šteje kar 90 članov vseh generacij. V vseh letih delovanja jeseniško gledališče ustvarja odmevne gledališke produkcije. Vsa svoja ustvarjalna leta so vztrajni zbiratelji nagrad in priznanj za svoje odrske stvaritve.
Mladinska igralska skupina VI2 pri GTČ Jesenice pod mentorstvom Vida Klemenca deluje v sklopu našega društva tretje leto, predstava PORTRET PLANETA pa je njihov četrti projekt.

O predstavi:

»Sonce! Velika zvezda, ki je vir vsakega našega izdihljaja, grižljaja in vsake noči. Radi si domišljamo, da vsi naši sistemi in tehnologija spreminjajo svet v tolikšni meri, da je današnji človek povsem drugačen od tistega pred tisočletji, celo stoletji. Predstava pa s svojo zgodovinsko razpetostjo pokaže na trdoživost določenih oblik vedenja in na površinskost našega védenja. Kaj če se sonce razpoči že drevi? Kaj bo ostalo v praznini, kjer sedaj potuje naša zemlja? Poigrajmo se z mislijo, da vsaka solza, ki se bo odlepila z vaših lic na tla dvorane in vsak smeh, ki bo slišen na odru, ostane. Da ostanejo vsi plesni koraki na odru in vsak zvočni val monologa v ozračju dvorane. Poigrajmo se s to mislijo, četudi z igro in čutenjem življenje v resnici ne ostane večno. Ker mogoče pa za trenutek v večnosti življenje nastane …«

režija: Vid Klemenc
dramaturgija: Rok Andres
scenografija: Klemen Košir in Klemen Vrabec
kostumografija: Aleksandra Džajič in Vanda Klemenc
luč: Miha Šest

igrajo:
Zala Konda
Manca Golja
Sara Ravnik
Manca Bertoncelj
Manca Ropret
Philip Sodja
Gašper Stojc
Gašper Pogačnik
Aljaž Pohar