Zbudi se, Ormož!

zso

Pred dobrimi tremi leti se je v Klubu ormoških študentov takratnemu odboru porodila ideja, da bi bilo smiselno organizirati glasen dogodek sredi mesta v Mestni grabi in tako prebuditi Ormož. Koncept ideje se je razvil v medsebojno povezovanje društev, klubov in ostalih neprofitnih organizacij, ki bi tako skupaj vsako leto organizirali poseben dogodek ter tako prebudili in popestrili življenje v mestu Ormož.
Skozi dan se zvrstijo različni dogodki, ključni del dogodka pa je večerni open air koncert v amfiteatralni mestni grabi.
Obiskovalci lahko doživijo edinstveno otvoritev z pihalnim orkestrom, lahko se preizkusijo v rokometu na mivki, mlajši se lahko udeležijo likovnih in plesnih delavnic, starši pa v tem času obiščejo manjši sejem rokodelcev.  Poteka predstavitev tudi nam nepoznanih in novih športov, ki so značilni v tujih državah, obiskovalci lahko obiščejo tudi vinsko klet Puklavec Family Wines, kjer lahko poleg sprehoda skozi klet, okusijo tudi najboljša vina.
Dnevno dogajanje pa se zaključi s koncertom priznane hrvaške glasbene skupine, Crvena Jabuka, poleg katere se bodo predstavili tudi lokalni mladi glasbeniki.

Dogajanje je pestro, najde vse za vsakega nekaj.

Zbudi se, Ormož! je tako edinstven dogodek, ki temelji na medsebojnem povezovanju in obuditvi malega mesta Ormož. 

 

Sodelujoči: JSKD Ormož, MCO-Mladinski center Ormož, Rokometni klub Jeruzalem Ormož, Puklavec Family Wines, Medobčinska zveza prijateljev in mladine Ormož, CSOD Ormož, Vrtec Ormož, Glasbena šola Ormož, Gasilska zveza Ormož