ODPRTA GALERIJA 2019 bo v sodelovanju z Visit Ljubljana potekala na Krakovskem nasipu od 15. maja do 18. junija 2019.

SLEDI PLESA

V mestni galeriji na prostem na Krakovskem nasipu je na ogled fotografska razstava Tomaža Črneja Sledi plesa. Razstava poteka v času Tedna ljubiteljske kulture 2019, ki po vsej Sloveniji predstavlja ustvarjalnost v sodobni družbi in ki je letos posvečen plesu. Fotografije razkrivajo dve plati življenja plesalcev – proces izpopolnjevanja na eni strani in odrsko prezenco na drugi.

Fotograf je v objektiv ujel sledi Poletne plesne šole in Mednarodnega tekmovanja mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1, dveh reprezentativnih oblik dela z mladimi plesalci, ki potekata v Ljubljani pod okriljem JSKD.

Poletna plesna šola je preplet raznolikih plesnih delavnic pod vodstvom domačih in tujih plesnih strokovnjakov, ki povezuje plesalce v razgibano mednarodno plesno skupnost.

Mednarodno tekmovanja mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1 je namenjeno spodbujanju in razvijanju plesne umetnosti mladih. V soju odrskih luči se predstavljajo mladi plesni talenti iz celega sveta.

Tomaž Črnej je celjski fotograf, ki že desetletje ustvarja na področju sodobne fotografije.

odprta galerija

Razstavo je omogočil Turizem Ljubljana.

 

 


 

ODPRTA GALERIJA 2018
+ Lepljenke

Odprta galerija 11. 5. do 20. 5. 2018

Gallusovo nabrežje

Otvoritev razstave 11. 5. 2018 ob 16.30

Projekt Odprta galerija v TLK 2018 spreminja Gallusovo nabrežje v Ljubljani v galerijski prostor, ki s svojo umestitvijo v javni prostor, nagovarja novo publiko. V projektu letos sodeluje 10 slovenskih umetnikov. Razstavljena dela se tematsko vključujejo v Cankarjevo leto. V projekt so prvič vključeni slovenski dijaki z mednarodnim projektom Lepljenke, v katerem dijaki pod vodstvom mentorjev ustvarjajo vizualno poezijo v slogu Srečka Kosovel (Lepljenke).

PREDSTAVITEV DEL IN USTVARJALCEV

Več…

Zajeta slika3

Arjan Pregel: Cankar (intervencija od zgoraj), praskanje po zažganem toastu, 2010


 

LEPLJENKE
Mladi skozi izdelane lepljenka razgrinjajo svoja razmišljanja, povezana z nenehnim izpraševanjem obstoja mladega človeka v družbi, kot ga vidijo, kot pravijo sami, »kot utapljajoče se srce« v notranjih razprtijah in družbeni neenakosti.

PREDSTAVITEV LEPLJENK

Več…

Zajeta slika2

PROJEKT LEPLJENKA je potekal med letoma 2015 in 2018, vanj je bilo vključenih skoraj 450 gimnazijcev iz 13 slovenskih gimnazij in dveh gostujočih iz Trsta in Banjaluke.