Tedni ljubiteljske kulture > Izpostavljeni dogodki 2022 > 27. slovensko zborovsko tekmovanje Naša pesem 2022

27. slovensko zborovsko tekmovanje Naša pesem 2022

26. in 27.5.2022, Maribor

Dvojni zborovski »Maribor«

Letos ljubitelje kvalitetnega zborovskega petja čakata dve prireditvi, ki bosta sledili ena drugi: od 26. do 27. maja 2. Državno tekmovanje Mateja Hubada za mlade zborovske dirigente Zvok mojih, ki ga Javni sklad RS z kulturne dejavnosti so-organizira z Akademijo za glasbo v Ljubljani, naslednja dva dni, 28. in 29. maja, pa bo sledila 27. Naša pesem, državno tekmovanje odraslih pevskih zasedb.

Na Našo pesem pa se po dveh letih vračajo najboljše odrasle pevske zasedbe. Letošnje leto je bilo zaradi trajajoče zdravstvene situacije še vedno težko za njihovo delovanje. Da bi čim več zborom omogočili nastop, je Naša pesem 2022 vsebinsko prilagojena, da čim več najboljših slovenskih zborov spet dobi možnost zapeti na mariborskem odru. Zato bo potekala v dveh kategorijah: tekmovanje in revija.

Odziv najboljših zborov Slovenije je bil odličen in veselimo se vikenda, polnega kvalitetnega in navdihujočega petja, ki bo dalo krila za v naslednjo sezono.

Našo pesem bo 26. in 27. uvedlo tekmovanje dirigentov Zvok mojih rok, ki je  je ime dobilo po Mateju Hubadu, slovenskem zborovodji in ustanovitelju Glasbene matice Ljubljana ter njene glasbene šole, predhodnice zdajšnjega Konservatorija in Akademije za glasbo v Ljubljani. Svoj zborovski talent bo pred tremi demonstratorskimi zbori (Komornim zborom Orfej iz Ljutomera, Dekliškim pevskim zborom Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani in Akademskim pevski zborom Maribor) pokazalo 10 mladih slovenski zborovodij do 35. leta, ki jih je izbral umetniški svet prireditve. Pokazali bodo svoje sposobnosti dela z zborom: dirigentsko tehniko, tehniko vodenja vaje in komunikacije z zborom ter interpretacije skladb.

Obe državni tekmovanji bo ocenjevala mednarodna žirija.

VSTOPNICE

Naša pesem: posamezni koncerti po 4 €, vsi koncerti 20 €.

Nakup ali rezervacije 8.00–14.00, JSKD OI Maribor, Zala Horvatič, zala.horvatic@jskd.si, 02 234 21 13

Zvok mojih rok: vstop je prost

Dodatne informacije

Glasbena vsebina:
Mihela JAGODIC
mihela.jagodic@jskd.si, 01/24 10 525

Informacije glede praktičnih zadev v Mariboru (namestitve, prehrana, prevoz):
Matija VARL
matija.varl@jskd.si, 02/ 23 42 117