Teden ljubiteljske kulture > Novice 2018 > AMBASADORKA TLK 2018 – MAJA ZUPAN, Miss Slovenije

AMBASADORKA TLK 2018 – MAJA ZUPAN, Miss Slovenije

Maja Zupan, Miss Slovenije, Foto: Grega Eržen / Studio Solis

Ambasadorka TLK 2018 je Maja Zupan, aktualna Miss Slovenije, ki je poleg najprestižnejšega naslova osvojila še naziv Miss osebnosti 2017. Maja Zupan je dijakinja gimnazije in veterinarske šole – program Veterinarski tehnik. Slovenijo je februarja zastopala na Kitajskem na svetovnem izboru za Miss World. Pri predstavitvi Slovenije je dala poudarek predvsem lepotam slovenske naravne in kulturne dediščine.

AMBASADORKA TEDNA LJUBITELJSKE KULTURE 2018

»Slovenska kultura me v različnih oblikah spremlja že od majhnih nog. Predvsem v mlajših letih, sem velikokrat nastopila kot igralka v lokalnih ali šolskih gledaliških predstavah. Vse življenje že rada rišem in ustvarjam, za kar sem dobila tudi nekaj priznanj. Že sedem let pa sem navdušena folklorinica. Do danes sem se preizkusila že v mnogih plesnih zvrsteh, željo po poznavanju folklornih plesov pa sem razvila že zgodaj zaradi očetovega udejstvovanja v folklorni dejavnosti.
Projekt Miss Slovenije mi je blizu, ker je njegov namen podpreti vse kar je slovensko. Prepričana sem, da nas prav naša kulturna dediščina dela edinstvene in ustvarja našo identiteto. Z delom v okviru projekta in z nazivom Miss Slovenije lahko tako svojo ljubezen do izročila in zavedanje o pomembnosti podpore slovenske kulture širim tudi med druge ljudi.«
Maja Zupan, Miss Slovenije