Tedni ljubiteljske kulture > Izpostavljeni dogodki 2022 > Delavnica filmske igre z Ivanom Gorbunovom in Uršulo Globočnik

Delavnica filmske igre z Ivanom Gorbunovom in Uršulo Globočnik

28. 5. 2022 , 9.30 – 15.30 – Hiša kulture, Sv. Anton

Delavnica filmske igre

Udeleženci bodo na delavnici raziskovali razlike med filmsko in gledališko igro. Preučevali igro znanih filmskih igralcev, odkrili svoj filmski obraz, spontano vedenje in prepričljivo igro pred kamero. Cilj delavnice je posneti video vizitko.

Mentorja:

Ivan Gorbunov se je rodil v ruskem mestu Perm, kjer je končal igralsko akademijo in več let igral v Permskem državnem gledališču. Snemal se je v mnogih ruskih nadaljevankah in filmih.

Julija 2021 je končal enoletno dodatno izobraževanje Oskarjevega nagrajenca N.S. Mihalkova – Akademijo kinematografske umetnosti v Moskvi. Zbrano znanje ureja v knjižno delo o igralčevih treningih.

Uršula Vratuša Globočnik iz Ljubljane je pridobila igralsko izobrazbo v Moskvi, kjer je končala Teatralni institut Borisa Šukina. Med študijem je igrala v moskovskem Gledališču Evgenija Vahtangova in sodelovala na mednarodnih festivalih. Trenutno pripravlja magistrsko predstavo na AGRFT v Ljubljani.