Teden ljubiteljske kulture > Medijsko središče > IZ ODPRTIH ATELJEJEV

IZ ODPRTIH ATELJEJEV

25. 1.–24. 2. 2019

V Koroški galeriji likovnih umetnosti, Slovenj Gradec v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti

Razstavljajo: Klemen Brun, Maša Gala, Duša Jesih, Dora Kaštrun, Vladimir Leben, Marko Pak, Arjan Pregl, Žiga Rehar, Lucija Stramec, Matjaž Stražar, Brane Širca

Priložnostna razstava v Koroški galeriji likovnih umetnosti je rezultat projekta Odprta galerija, ki ga zadnja tri leta v okviru Tedna ljubiteljske kulture izvaja JSKD. Projekt, zasnovan na pobudo umetnikov, je ustvarjalcem ponudil možnost predstaviti njihovo delo izven običajnih razstavišč ter tako nagovoriti širše občinstvo. V času razstave Odprta galerija je sočasno potekala akcija Odprtih ateljejev – sodelujoči umetniki so odprli svoje ateljeje za obiskovalce, s čimer so ponudili izkušnjo neposrednega stika s prostori nastajanja umetnosti ter vzpostavili odprto polje komunikacije med umetniki ter zainteresirano javnostjo.
V Slovenj Gradcu je v sodelovanju s KGLU projekt Odprta galerija nadgrajen, saj se v središču mesta umetniki predstavljajo s plakati iz razstave Odprta galerija, v prostorih KGLU pa z deli iz svojih ateljejev, s tematiko, ki jo tudi sicer raziskujejo in izražajo skozi svoja dela. Izbrana dela iz ateljejev so odraz raznolikih umetniških izpovedi ter nudijo vpogled v aktualno umetniško produkcijo sodelujočih avtorjev.