Tedni ljubiteljske kulture > Novice 2018 > Nagrada Amateo 2018

Nagrada Amateo 2018

Ob praznovanju 10. obletnice ustanovitve Amateo mreže v letu 2018 bo prvič podeljena Nagrada Amateo (The Amateo Award), namenjena dejavni udeležbi v ljubiteljski kulturi v Evropi.

KAJ?

Amateo želi nagraditi izstopajoč kulturni projekt z ljubiteljskimi ustvarjalci v glavni vlogi. Nagrado bo prejel projekt z največjo dodano vrednostjo v domačem okolju.

Žirija išče kulturne projekte, v katerih poteka delo s starejšimi in mladimi (medgeneracijsko sodelovanje), prikrajšanimi (izključene, ranljive skupine: invalidi, etnične skupine, begunci, …)

Kandidirajo lahko tudi projekti, ki potekajo na zapostavljenih območjih ter tudi projekti s področja vseživljenjskega učenja in spodbujanja demokracije in človekovih pravic.

 

KDO?

Vse projekte (v državah EU in partnerskih državah) lahko prijavite sami. Po en projekt iz vsake države bodo predlagale članice mreže Amateo (JSKD ne sme biti neposredno udeležen v projektu).

KDAJ?

Nagrada bo podeljena na Osrednji slovesnosti Tedna ljubiteljske kulture, 10. maja 2018, v Brdu pri Kranju. Projekte lahko prijavite od 15. decembra 2017 do 15. februarja 2018. Žirija bo v marcu 2018 izbrala pet finalistov.

NAGRADA?

Mednarodna strokovna žirija bo izbrala 5 finalistov (5 projektov). Predstavniki vseh petih finalnih projektov bodo povabljeni na uradno podelitev v Sloveniji v maju 2018 (10. maj 2017, Brdo pri Kranju, Osrednja slovesnost TLK 2018).

Slovenska strokovna žirija bo izbrala prvega dobitnika nagrade Amateo (The Amateo Award). Prejemnik nagrade bo za eno leto postal Amateo ambasador (Amateo Ambassador) in bo povabljen, da na mednarodni Amateo konferenci predstavi svoj projekt evropski javnosti. Snovalci zmagovalnega projekta bodo prejeli tudi umetniško rezidenco v Rezidenčnem centru Cankarjeva (JSKD).

POGOJI SODELOVANJA (v angleškem jeziku)

PRIJAVITE SVOJ PROJEKT ZA NAGRADO AMATEO 2018 (The Amateo Award)

(prijava je možna samo v angleškem jeziku, ki je uradni jezik mreže Amateo in projekta ART TAKES PART, ki omogoča podelitev nagrade in je so-financiran s strani Ustvarjalne Evrope (Creative Europe))

Za dodatne informacije se obrnite na:

jan.pirnat@jskd.si

amateologos_beneficaires_creative_europe_en