Tedni ljubiteljske kulture > Novice 2018 > S petim Tednom ljubiteljske kulture se aktivno vključujemo v evropsko leto kulturne dediščine

S petim Tednom ljubiteljske kulture se aktivno vključujemo v evropsko leto kulturne dediščine

Teden ljubiteljske kulture je praznik ustvarjalnosti, povezovanja in odprtosti
od 10. do 20. maja 2018

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) petič zapored vabita kulturna društva in njihove zveze, lokalne skupnosti, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, slovenske ustvarjalce v zamejstvu in po svetu, posameznike ter izobraževalne in kulturne ustanove, da se s svojimi programi pridružite vseslovenski akciji Teden ljubiteljske kulture (TLK).

V Tednu ljubiteljske kulture, ki je namenjen podpori ljubiteljskih ustvarjalcev ter promociji ljubiteljske kulture po vsej Sloveniji in zamejstvu, lahko sodelujete s programom, ki vam najbolj ustreza – s predstavo, koncertom, z razstavami, predavanji, kulturnim programom, pogovori z zanimivimi kulturniki …, lahko pa se nam pridružite tudi simbolično (javna vaja ali dan odprtih vrat). Del projekta postanete s prijavo dogodka na spletni strani TLK.

Osrednja tema Tedna ljubiteljske kulture 2018 bo folklorna dejavnost, s čemer s aktivno vključujemo v Evropsko leto kulturne dediščine. Namen evropskega leta je spodbuditi skupno doživljanje evropske kulturne dediščine in zavedanje o njenem pomenu kot skupni dobrini, izboljšati ozaveščenost o skupni zgodovini in vrednotah ter okrepiti občutek pripadnosti skupnemu evropskemu prostoru.

Teden ljubiteljske kulture je namenjen osveščanju javnosti o razširjenosti, kakovosti in pozitivnih vplivih ljubiteljske kulture na sodobno družbo. Veseli bomo vaše udeležbe pri prizadevanjih za odprto, povezano in kulturno osveščeno družbo. Upamo, da boste skupaj z nami za en teden postavili ljubiteljsko kulturo v središče dogajanja.