Teden ljubiteljske kulture > Novice 2018 > S svojimi dogodki sodelujte v TLK 2018

S svojimi dogodki sodelujte v TLK 2018

Teden ljubiteljske kulture je predstavitev ustvarjalnosti v sodobni družbi.

Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) vabita vse kulturne ustvarjalce, da se s svojimi dogodki od 11. do 20. maja 2018 pridružite vseslovenski akciji Teden ljubiteljske kulture.

KAJ?

Teden ljubiteljske kulture je namenjen podpori vseh ljubiteljskih ustvarjalcev ter promociji ljubiteljske kulture.

KAKO?

Sodelujejo lahko kulturna društva in njihove zveze, lokalne skupnosti, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, slovenski ustvarjalci v drugih državah, posamezniki ter izobraževalne in kulturne ustanove z dogodki iz vseh dejavnosti.

Sodelujete lahko s programom, ki vam najbolj ustreza – s predstavo, koncertom, z razstavami, predavanji, kulturnim programom, pogovori z zanimivimi kulturniki, javno vajo ali dnem odprtih vrat.

Zajeta slika

ZAKAJ?

  • Pričakovani učinek Tedna ljubiteljske kulture je večja prepoznavnost ljubiteljske kulture in ustvarjalcev.
  • Ljubiteljska kulturna društva in ustvarjalci s TLK postajajo pomembnejši partner v odnosih z lokalnimi skupnostmi.
  • Javno izvajanje in predvajanje glasbe je brezplačno za organizatorje nekomercialnih dogodkov, ki so pravočasno prijavljeni in potekajo v okviru TLK (SAZAS in IPF).
  • Dogodki so objavljeni v dogodkovniku na spletni strani projekta.
  • TLK spremljajo promocijske akcije.
  • Pripravljena je celostna podoba za organizatorje dogodkov.

Osrednja tema Tedna ljubiteljske kulture 2018 bo folklorna dejavnost, s čimer s aktivno vključujemo v Evropsko leto kulturne dediščine. Namen evropskega leta je spodbuditi skupno doživljanje evropske kulturne dediščine in zavedanje o njenem pomenu kot skupni dobrini, izboljšati ozaveščenost o skupni zgodovini in vrednotah ter okrepiti občutek pripadnosti skupnemu evropskemu prostoru.