Tedni ljubiteljske kulture > Arhiv > Novice 2019 > Zahvala ob zaključku TLK

Zahvala ob zaključku TLK

Zaključil se je šesti Teden ljubiteljske kulture (TLK), ki je ljubiteljsko kulturo v mesecu maju postavili v središče kulturnega dogajanja. Projekt, ki je namenjen promociji in dostopnosti ljubiteljske kulture, je ponovno zaživel z okoli tisoč dogodki po vsej Sloveniji.

Kulturni ustvarjalci, kulturna društva in zveze, kulturni zavodi, vrtci, šole, muzeji, knjižnice, ateljeji, predstavniki drugih narodov v Sloveniji in slovenska društva v sosednjih državah ste (po)ustvarjali in  širšo javnost opozarjali, kako pomembna, dostopna in kvalitetna je ljubiteljska kultura v Sloveniji.

S TLK 2019 smo se pridružili tudi 100. obletnici priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom in nadaljevali s sodelovanjem s Tednom vseživljenjskega učenja v skupni akciji Učenje in kultura z roko v roki.

Hvala vam – samo z vašo pomočjo lahko oblikujemo dovolj slišno in vidno pozitivno sporočilo Tedna ljubiteljske kulture: zaradi kulture je življenje bolj kvalitetno, polno, zanimivo in ustvarjalno.