Tedni ljubiteljske kulture > Novice > Amateo nagrada 2020

Amateo nagrada 2020

Za vse ustvarjalne projekte, ki imajo pozitiven vpliv na družbo, je letos ponovno odprt razpis za Amateo nagrado 2020 (Amateo Awards).  Če s svojim ustvarjanjem na področju ljubiteljske kulture pozitivno vplivate na vašo okolico in družbo, lahko osvojite 1000 €, ki jih bo prejemnik Amateo nagrade dobil na podelitvi 18. junija 2020 na Dunaju.

KAJ? Amateo nagrajuje projekte z dodano vrednostjo za okolico in družbo.

KDO? Prijavijo se lahko vsi evropski projekti. Prijavite se ali delite novico o nagradi s projekti iz vaše države!

KDAJ? Nagrada bo podeljena  18. junija 2020 na Dunaju.

NAGRADA?  Pet nominiranih projektov – finalistov, bo povabljenih na podelitev nagrade na Dunaju, s plačanimi stroški.

Zmagovalni projekt prejme 1000 €. Snovalci projekta postanejo Amateo ambasadorji za leto 2020/21 in svoje delo predstavljajo na mednarodnih konferencah Amateo.

Prijavite se lahko do 31. marca 2020.

PRIJAVNICA (prijava poteka v ang. jeziku)

Več informacij v angleškem jeziku najdete TUKAJ.

Pogoj za sodelovanje je, da projekt vključuje ljubiteljske ustvarjalce. Prijavijo se lahko tudi zavodi in profesionalne organizacije v primeru, da je za izvedbo projekta ključna vloga ljubiteljev in da so ti vključeni tudi v procese odločanja.

Za vsa dodatna vprašanja v povezavi z nagrado Amateo se lahko obrnete na: jan.pirnat@jskd.si

 

O Amateo nagradi 2019

Evelyn, Moving Ground, Belgija – dobitnica Amateo nagrade za 2019:»Po prejemu Amateo nagrade smo dobili veliko pozitivnih odzivov iz naše skupnosti in precej več podpore s strani občine. Predvsem pa smo dobili veliko samozavesti. S tem ko smo kot majhen lokalen projekt dobili evropsko priznanje, smo začeli razmišljati bolj velikopotezno. V bližnji prihodnosti bomo zagnali festival preko katerega se hočemo povezati z različnimi organizacijami, ki uporabljajo ples kot orodje (o)krepitve skupnosti.«

Za nagrado Amateo, ki so jo podelili drugič, se je potegovalo 65 projektov iz celotne Evrope. Finalisti iz Srbije, Severne Irske, Avstrije, Belgije in Nizozemske so prisostvovali razglasitvi zmagovalca v Novem Sadu.Za leto 2019 jo je prejela belgijska skupina Moving Ground, ki je z lokalnimi otroki iz etnično raznolikega dela Antwerpna pripravljala plesno predstavo, na katero so povabili svoje sosede. Žirija je ocenila, da je imel projekt izjemen vpliv na mladostnike iz skupnosti, ki jo zaznamujejo pomanjkanje in kulturne razlike. Po mnenju žirije je zmagovalni projekt dokaz, da ima lahko fokusirano delo na majhnem področju zelo velik učinek. Vsi otroci iz predstave zdaj sodelujejo pri drugih umetniških projektih.

Moving Ground 2019