Tedni ljubiteljske kulture > Novice > Ambasadorka Tednov ljubiteljske kulture 2023 je lutkarica Katja Povše

Ambasadorka Tednov ljubiteljske kulture 2023 je lutkarica Katja Povše

Nova ambasadorka Tednov ljubiteljske kulture 2023 Katja Povše je lutkarica – animatorka, igralka, režiserka, pripovedovalka in pedagoginja.

“V Sloveniji se priložnosti za ustvarjanje skrivajo čisto blizu vas. V društvih in šolskih skupinah nastajajo predstave, koncerti, dogodki in prireditve, ki so prostor srečevanja posameznikov in idej. S Tedni ljubiteljske kulture želimo zgodbe vseh, ki so vključeni v kulturne dejavnosti, deliti na še večjem skupnem odru. Ljubiteljska kultura vam ponuja priložnosti, da odkrijete, razvijete in uresničite svoje talente. Letošnja osrednja tema je lutkovna dejavnost.  Kdaj ste si nazadnje upali pustiti lutkam, da vas popeljejo v svoj svet…”

Video poslanica ambasadorka TLK

Med leti 2001-2007 je bila članica igralsko animatorskega ansambla Lutkovno gledališče Ljubljana.Od l. 2007 deluje kot samostojna ustvarjalka; režira, animira in poučuje na področju lutkovnega gledališča. Je ustanoviteljica avtorskega gledališča Pripovedno gledališče gdč. Bazilike in soavtorica AEIOU gledališča za dojenčke in malčke.

Kot izjemno nadarjena lutkarica je predstavnica umetniškega izraza, ki je del ljubiteljske kulture. S svojimi nastopi in predstavami navdušuje občinstvo ter prenaša svojo strast in znanje na nove generacije ljubiteljev lutkarstva. S tem vpliva na rast in razvoj ljubiteljske kulture v družbi.