Tedni ljubiteljske kulture > Novice > AMBASADOR TLK 2020 – DEJAN KRAJNC

AMBASADOR TLK 2020 – DEJAN KRAJNC

Teden ljubiteljske kulture 2020, ki ga letos posvečamo inštrumentalni glasbi, ima svojega ambasadorja, ki bo širil dober glas o pomenu kulture in umetnosti v širši javnosti.

Prepričani smo, da je kulturno-umetnostna vzgoja ter nasploh aktivna participacija v kulturi in umetnosti izjemno pomembna za dober kulturni in socialni kapital človeka. Prebrati dobro zgodbo, naslikati inspirativno umetnino, zaigrati čudovito melodijo, ustvariti čisto pravi filmček …  Ljubiteljska kultura je namreč eden izmed pomembnih mehanizmov vključujoče (inkluzivne) družbe, ki v ospredje postavlja socialno kohezijo in trajnostni razvoj, pri čemer generira številne kulturno-umetniške produkcije, ki jih pripravljajo skupine in posamezniki iz različnih socialnih slojev.

Letos je naše poslanstvo spodbuditi k ustvarjanju mlade, zato je ambasador Tedna ljubiteljske kulture 2020 Dejan Krajnc – klarinetist, pevec, radijski in televizijski voditelj, ki ga mnogi poznajo kot člana glasbene skupine Poskočni. Njegov prepoznavni znak je 20 centimetrov visoka irokeza, zaradi katere si ga človek z lahkoto zapomni. Doma je iz Laškega in v sebi nosi polno energije, s svojim širokim nasmeškom in močnim karakterjem pa vedno skrbi za dobro vzdušje. Je godbenik, ki sodeluje z Laško pihalno godbo in s svojo aktivnostjo skrbi za mlade, ki jih veseli glasba.