Tedni ljubiteljske kulture > Novice 2017 > FOTOVIZIJE IN FESTIVAL VIZIJE – ZAKLJUČEK TLK 2017

FOTOVIZIJE IN FESTIVAL VIZIJE – ZAKLJUČEK TLK 2017

Teden ljubiteljske kulture 2017 se bo zaključil v okviru Festivala Vizije od 19. 5. do 21. 5. 2017 v Novi Gorici.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira Festival Vizije – Festival mladinske kulture. Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne mladinske gledališke predstave, mladinske lutkovne predstave, mladinske rock skupine ter posameznike na likovnem področju in s tem spodbuditi razvoj in kakovostno rast mladinske umetniške produkcije.

Likovni del festivala je prikaz mladinske fotografske dejavnosti. Mladi fotografi lahko na natečaju sodelujejo s serijo fotografij na razpisano temo.
Tema letošnjega natečaja je bila ODTUJENOST. Obravnavana je bila lahko iz intimnega, osebnega, globalnega, socialnega, metaforičnega, simbolnega… vidika, lahko je reportažna ali fikcijska zgodba. Pomembno je, da ustvarjalci s serijo fotografij- fotozgodbo presežejo zgolj beleženje stvarnosti. Prijavilo se je 46 fotografov, večinoma dijakov.

Strokovna komisija (Severa Gjurin in Sonja Lebedinec) je ocenjevala predvsem svežino v obravnavanju razpisane teme, idejno in narativno nadgradnjo izhodiščnega motiva in domišljenost koncepta. Izbrala je fotografske cikle štirinajstih avtorjev, ki bodo razstavljeni na posebni razstavi na Festivalu Vizije.

Odprtje razstave, podelitev priznanj in razglasitev dobitnika nagrade fotovizionar 2017 bo v petek, 19. maja 2017 ob 18.30 v Rotundi Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica.