Tedni ljubiteljske kulture > Nerazvrščeno > Lucija Stramec

Lucija Stramec

Lucija Stramec portret

Rojena leta 1978 v Slovenj Gradcu. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, smer grafični oblikovalec, je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, smer slikarstvo, pri prof. Zmagu Jeraju ter magistrira na podiplomskem študiju slikarstva pri prof. Hermanu Gvardjančiču. V letih 2008/2009 se je pedagoško-andragoško izobraževala na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru. Rezidenčno je bivala v Gradcu (Cultural City Network Graz, Avstrija, 2008), Parizu (Cite Internationale des Arts, Francija, 2011 in 2015) in Freisingu (Schafhof – Europäisches Künstlerhaus Oberbayern, Nemčija, 2014). Svoja dela je predstavila na številnih razstavah doma in v tujini ter prejela več nagrad, med drugim nagrado Majskega salona 2016 po izboru članov slovenske sekcije AICA (Association Internationale des Critiques d’Art).

SPLETNA STRAN

_1x_4x3_lucija CB

Plakat predstavlja izrez dveh risb, na katerih sta upodobljeni drevesi platana in bukev.
Pri svojem ustvarjalnem delu izhajam iz narave. Sliko gradim z nizanjem kratkih diagonalnih linij. Z zgoščanjem in plastenjem belih diagonal ujamem podobo v migotanju odbite svetlobe.
Predstavitev risb dreves na jumbo plakatu, kjer bi naj bil potrošniški artikel, aktivno nagovarja naključnega gledalca v urbanem okolju k razmisleku o pomenu našega sobivanja z naravo.