Tedni ljubiteljske kulture > Novice 2017 > NAPOVEDUJEMO ČETRTI TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE

NAPOVEDUJEMO ČETRTI TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE

NAPOVEDUJEMO ČETRTI TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE IN VABIMO K SODELOVANJU

Teden ljubiteljske kulture je praznik ustvarjalnosti, povezovanja in odprtosti –

od 12. do 21. maja 2017

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) iz Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) bosta četrto leto zapored pripravila vseslovenski Teden ljubiteljske kulture (TLK), zato vabimo lokalne skupnosti, kulturna društva in njihove zveze, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, posameznike ter izobraževalne in kulturne ustanove, da se pridružite s svojimi programi.

To lahko storite na spletni strani na http://tlk.jskd.si/. Sodelujete lahko s predstavo, koncertom, razstavo, razpravo, dnevom odprtih vrat, javno vajo in podobnim. Teden ljubiteljske kulture je namenjen osveščanju javnosti o razširjenosti, kakovosti in pozitivnih vplivih ljubiteljske kulture na sodobno družbo.

Teden ljubiteljske kulture je vsako leto posvečen določeni temi – v 2017 bo osrednja tema Tedna ljubiteljske kulture likovna dejavnost – njen razvoj, raznolikost, dostopnost in uspehi.

Osrednja slovesnost TLK bo potekala v soboto, 13. maja 2017, v Slovenj Gradcu, ki praznuje 750 let. Prireditev ob otvoritvi državne razstave KVADRAT in KROG bo v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec predstavila širok spekter likovnega dogajanja po vsej državi.

Poudarek likovni dejavnosti bodo dali še posebni projekti TLK 2017 – okrogla miza, razstava skulptur v Botaničnem vrtu Ljubljana ob 20. obletnici delavnice Kamen, 30. obletnice delavnic Šmartno, Odprti ateljeji … Teden se bo nadaljeval z večjimi regijskimi likovnimi projekti, ki se jim bo vsepovsod pridružilo okrog 1.000 raznolikih dogodkov, ki pokrivajo vse kulturne dejavnosti.

TLK se bo zaključil v okviru Festivala mladinske kulture VIZIJE, v Novi gorici med 19. in 21. majem. FOTOVIZIJE bodo zaokrožile likovni pečat TLK 2017.

Lepo povabljeni k sodelovanju!