Teden ljubiteljske kulture > Novice > OKROGLA MIZA – KAJ POMENI, KO ZAIGRA INŠTRUMENT?

OKROGLA MIZA – KAJ POMENI, KO ZAIGRA INŠTRUMENT?

Pozdravljeni na okrogli mizi na temo inštrumentalne dejavnosti in vseh glasbenih ustvarjalcev v ljubiteljski kulturi z naslovom Kaj pomeni, ko zaigra inštrument?

Okroglo mizo organiziramo v okviru Tedna ljubiteljske kulture, poteka v prostorih knjižne zbirke Tomaža Šalamuna in bo predvajana preko spletnih medijev (Facebook TLK, Facebook inštrumentalna dejavnost, spletna stran TLK) dne 19.5.2020 ob 18.00. Po njenem predvajanju preko spletnih medijev bo oddaja dosegljiva tudi na kanalih lokalnih TV postaj.

V debati sodelujejo priznani in profesionalni ustvarjalci na področju glasbe – mag. Marko Repnik, akademski glasbenik in direktor JSKD,  dr. Katarina Habe, doktorica psihologije in predavateljica na akademiji za glasbo, Andrej Zupan, akademski glasbenik, profesor klarineta ter dirigent pihalnega orkestra na Konservatoriju za glasbo, dr. Nejc Sukljan, doktor muzikologije in predavatelj na oddelku za Muzikologijo v Ljubljani, Mitja Dragolič, akademski glasbenik, profesor klarineta ter predsednik strokovne komisije ZSG in Dejan Krajnc, ambasador TLK 2020, glasbenik, znan tudi kot Poskočni Dejan. Moderator okrogle mize je Daniel Leskovic, akademski glasbenik in producent za inštrumentalno glasbeno dejavnost na JSKD.

Na okrogli mizi poskušajo predstaviti poglede na naslednja vprašanja:

– Zakaj se vključiti v glasbo že v mladosti?

– Zakaj je glasbena vzgoja mnogo več kot le prostočasna dejavnost?

– Ali je glasbena vzgoja, vzgoja za življenje?

– Kakšno priložnost nam daje glasbeni pouk?

Video v živo: